Bir metrekaresi bir otomobil!

Bir metrekaresi bir otomobil!

125 milyon dolara satışa çıkan Zeki Paşa Yalısı, ‘Dünyanın en pahalı gayrimenkulü’ oldu.

Bir metrekaresi bir otomobil!
16px
24px
09.06.2013 08:30
ABONE OLgoogle

Boğaz’ın incisi 3. kez vitrinde... 125 milyon dolara satışa çıkan Zeki Paşa Yalısı, ‘Dünyanın en pahalı gayrimenkulü’ oldu. 19. yy’da inşa edilen Barok tarzdaki 5 katlı yapıda, 23 oda, 8 de banyo var

Dünya jet sosyetesinin gözü bu ilanda... Rumelihisarı’ndaki Zeki Paşa Yalısı, ünlü müzayede evi Sotheby’s tarafından üçüncü kez satışa çıkarıldı.

İlk olarak 2012 yılında müşteri aranan yalı, alıcı çıkmayınca geçen nisan ayında 115 milyon dolar (215 milyon TL) bedelle yeniden satışa çıkmıştı.

Ancak yine talipliler arasında bu rakamı ödeyen olmamıştı. İngiltere merkezli Sotheby’s, 19. yy’dan kalma tarihi yapıya, bu kez 125 milyon dolar (234 milyon TL) değer biçti. 



NEW YORK PENTHOUSE İLE İLK SIRADA
ÜNLÜ Fransız mimar Alxandre Vallaury’ın imzasını taşıyan yalı, İngiliz gazetesi Daily Mail’in sayfalarında yer buldu. Yapının hem içine hem dışına ait fotoğrafların paylaşıldığı yazıda, yalıyla ilgili oldukça detaylı bilgiler de veriliyor. Zeki Paşa Yalısı, 125 milyon dolarlık değeriyle, birinciliği, ABD’nin New York kentindeki ‘The Pierre Hotel’in tripleks penthouse’uyla paylaşıyor. yakınlarında gerçekleşen olay sonrası çok sayıda kişinin de yaralandığı açıkla  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde