Bir kurban daha

Bir kurban daha

Fransız telekomünikasyon şirketinin bir çalışanı daha baskıya dayanamayarak intihar etti

Bir kurban daha
16px
24px
28.04.2011 04:41
ABONE OLgoogle

100 bin kişinin çalıştığı France Telecom’da 2008 ve 2009’da 30’u aşkın intihar oldu. Sendikalar, intiharları, özelleştirme sonrasında şirket içindeki yeniden yapılandırma ve çalışanlar üzerindeki baskılara bağlıyor.

Fransız telekomünikasyon şirketi France Telecom’un bir görevlisi daha kendisini yakarak intihar etti. 100 bin kişinin çalıştığı France Telecom’da 2008 ve 2009 yıllarında 30’u aşkın intihar olayı meydana geldi. Sendikalar, intiharları, özelleştirme sonrasında şirket içindeki yeniden yapılandırma ve çalışanlar üzerindeki baskılara bağlıyor.

Şirket yönetimiyle sendikaların yaptığı açıklamaya göre, intihar eden 57 yaşındaki dört çocuk sahibi görevli, 30 yılı aşkın bir süredir France Telecom’da çalışıyordu.

Son yıllarda şirket içinde farklı görevlere aktarılan şahsın, bu kararlardan hoşnut olmadığı belirtiliyor. Son intihar, Bordeaux kenti yakınlarındaki Merignac’da bulunan France Telecom tesislerinin otoparkında meydana geldi. Sendika temsilcisi Sebastien Crozier, AFP’ye verdiği demeçte, “Tüm çalışanlar büyük bir üzüntü yaşıyor. Kentin tümü gözyaşı döküyor” dedi.

Fransa’nın en büyük şirketlerinden biri olan France Telecom, ayrıca önde gelen cep telefonu şebekesi Orange’a da sahip. Sendikalar, 2008-09 yıllarındaki intiharlara, özelleştirme sonrasında şirket içindeki yeniden yapılandırmanın ve çalışanlar üzerindeki baskıların yol açtığını bildiriyor. France Telecom ise, büyük sayıda personeli olan bir şirkette, bu sayıda intihar olayı yaşanmasının, istatistiksel anlamda olağanüstü sayılamayacağını savunuyor.

İntihar krizi yüzünden, France Telecom’un icra kurulu başkan yardımcısı 2009 yılında istifa etmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde