Bir kitap okudum hayatım değişti

Bir kitap okudum hayatım değişti

Demir Sabancı da Colin Campbell’ın önerilerini uygulayarak beslenme tarzını yeniden düzenledi

Bir kitap okudum hayatım değişti
16px
24px
12.10.2010 06:24
ABONE OLgoogle

İş adamı Demir Sabancı, yaklaşık bir yıl önce tanıştığı Çin Mucizesi Kitabı’nın yazarı Colin Campbell’ın önerilerini uygulayarak beslenme tarzını yeniden düzenledi. “Bir kitap okudum ve hayatımı değiştirmeye karar verdim” diyen Sabancı, uygulamaya başladığı beslenme programı sayesinde kilo verdi, kullandığı vitaminleri bıraktı.

 Türkiye’de 6 ay önce “Çin Mucizesi” adıyla basılan Colin Campbell ve Thomas Campbell’ın kitabıyla tanışmanız ne zaman, nerede oldu? Sizi kitaba yönelten neydi?

Eşim, yaklaşık bir sene önce Cornell Üniversitesi’nden aldığı beslenme ile ilgili dersler esnasında Dr. T. Collin Campbell’ın öğrencisi oldu. Dr. Colin Campbell bu dönemde bize kitabını imzalayıp hediye etti. Kitabi okuyunca çok beğendik, pek çok tavsiyesini uygulamaya karar verdik.

Kitabın Türkiye baskısının kapağında, “Bu kitabı okudum ve hayatımı değiştirmeye karar verdim” diyorsunuz. Gerçekten de bu kitapla hayatınız değişti mi?

Kitabın Türkiye baskısının kapağında yer aldığımdan haberim yoktu. Kitap ile ilgili olumlu düşüncelerimi firmamız “Gratis”in basın toplantısındaki sohbet esnasında bahsetmiştim.

Kitabı okuduktan sonra beslenme tarzınız ve yaşam biçiminizde ne gibi değişiklikler oldu?

Dr. Collin Campbell’ın kitabı önceleri benim tüm beslenme düzenimi değiştirmedi, ancak beni bu konuda daha araştırmacı olmaya teşvik etti. Örneğin başka beslenme bilimcilerin vermiş olduğu yurt dışı sağlık seminerlerine katıldım. Orada da Dr. Campbell’ın verdiği tavsiyelerin aynısını öneriyorlardı. Özellikle keten tohumu yağının sağlık açısından ne kadar önemli olduğunu anladım. Ülkemizde genellikle çekirdek ya da toz halinde bulunan keten tohumunun, aslında yağının sağlık açısından daha kıymetli olduğunu anladım, keten tohumu yağını “Gratis” mağazalarımızda satmaya başladık.

Kitapta ideal beslenmenin “Bitkisel esaslı beslenme” olduğu vurgulanıyor. Siz de beslenme programınızdan et ve hayvansal ürünleri çıkardınız mı?

Kitap her ne kadar hayvansal ürünleri hayatımızdan çıkartmayı öneriyorsa da eşim, Dr. Campbell’a çocukların beslenmesi ve yetişkinlerin protein ihtiyaçları ile ilgili soru sorduğunda kendisinin cevabı şu şekilde oldu: “Yetişkinlerde günlük beslenmenin yüzde 10’unda hayvansal gıdalara yer verebilirsiniz, çocukların beslenmesini de farklı algılamak lazım, büyüyünceye kadar süt, et ve balık ürünlerini ihtiyaçları gereğince tüketmek onların büyümeleri için gereklidir.”

Sizin de kitaptaki önerileri uygulayarak baş ettiğiniz bir hastalığınız oldu mu? Ya da kullandığınız ilaçlardan bıraktıklarınız oldu mu? Çevrenizdekilere de tavsiye ettiniz mi?

Kullandığım vitaminlerin hepsini bıraktım. Evet tavsiye ettim.

Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde