Bir iş adamı yönetiyor ama! Borç içindeki Fener'e şok fatura

Bir iş adamı yönetiyor ama! Borç içindeki Fener'e şok fatura

Tazminatı ile birlikte Cocu’nun alacağı ücretin; yaklaşık 2,7 milyon Euro (Yaklaşık 17 Milyon TL) olacağı söyleniyor.

Bir iş adamı yönetiyor ama! Borç içindeki Fener'e şok fatura
16px
24px
30.10.2018 18:37
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe, Ankaragücü karşısında 3-1’lik skorla mağlup olmasının ardından Teknik Direktör Phillip Cocu ile yollar ayrıldı. Süper Lig’de 10’uncu hafta geride kalırken, Fenerbahçe 5 mağlubiyet, 3 beraberlik ve 2 galibiyetle 15’inci sırada yer alıyor. 10 haftalık bu tablo sonunda uzun zamandır tartışılan Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu kovuldu.

Ancak Fenerbahçe’de şimdi bir başka konu tartışılmaya başlandı. Kulübün ekonomik zorluklar içinde olduğu Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç tarafından da daha önce dile getirilmişti.

Buna karşın Fenerbahçe yeni gelecek teknik direktörle birlikte dört teknik adama maaş verecek. Üstelik Fenerbahçe iki sportif direktöre de birden maaş ödüyor.  Ali Koç, Cocu'yu bu sözlerle kovmuş! Hem sana yazık...

FENERBAHÇE 4 TEKNİK DİREKTÖRE VE 2 SPORTİF DİREKTÖRE MAAŞ ÖDEYECEK

15 Ağustos 2016 tarihinde yollar Vitor Pereira ile ayrılırken Portekizli teknik direktöre sarı-lacivertli kulüp alacaklarını taksitlerini ödemekte. Fenerbahçe Vitor Pereira'ya 2,3 milyon Euro (Yaklaşık 14,5 milyon TL) tazminat ödüyor. Sezon başlamadan önce Aykut Kocaman’ın da görevine son veren yeni yönetim, Kocaman’a 1,5 milyon dolar (8,2 milyon TL) tazminat ödüyor.

Fenerbahçe'nin eski sportif direktörü Giuliano Terraneo’nun da görevine son verilmesi sonrasında yaklaşık 1 milyon Euro (6,25 Milyon TL) tazminat ödenmişti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da, daha önce Giuliano Terraneo’ya ayda 78 bin Euro maaş ödendiğini söylemişti.

Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Hollandalı çalıştırıcı Cocu’yla da yollar ayrıldı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç daha önce yaptığı açıklamada Cocu’nun maaşını sözleşmedeki gizlilik nedeniyle açıklayamayacağını ifade ederek, “Cocu’nun maaşını söyleyemediğim için tazminatını da söyleyemiyorum. Tazminatı, 12 aylık maaşıdır” demişti.  Fenerbahçe’de kovulan Cocu’nun tazminatı! Ali Koç daha önce açıklamıştı…

Cocu’nun yıllık ücretinin 1,9 milyon Euro olduğu birçok kez yazıldı. Fenerbahçe’nin de Cocu’ya 1,9 milyon Euro (Yaklaşık 12 Milyon) tazminat ödeyeceği öğrenildi.

Fenerbahçe’nin şu ana kadar Cocu’ya yaklaşık 800 bin Euro (Yaklaşık 5 milyon) ödediği iddia ediliyor. Yani tazminatı ile birlikte Cocu’nun alacağı ücretin; yaklaşık 2,7 milyon Euro (Yaklaşık 17 Milyon TL) olacağı söyleniyor.

Görevine devam eden Fenerbahçe sportif direktörü Damien Comolli’nin görevi ise devam ediyor. Habertürk yazarı Serdar Ali Çelikler, sarı lacivertli kulüp ile 3 yıllık sözleşmesi olan Comolli’nin aylık 100 bin Euro maaş aldığını ifade etmişti. Comolli’nin yıllık maaşı 1,2 milyon Euro (Yaklaşık 7,5 milyon TL).

Ekonomik darboğazda olan Fenerbahçe ayrılan teknik direktör ve sportif direktörlere 40 milyon TL’ye yakın tazminat öderken, yeni anlaşacağı isimle birlikte 4 teknik direktör ve 2 sportif direktöre maaş ve tazminat ödemiş olacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde