Bir inşaat devi daha konkordato ilan etti

Bir inşaat devi daha konkordato ilan etti

Ekonomik kriz ile birlikte inşaatta yaşanan krizin etkisiyle dev şirketler iflas veya konkordato ilan ediyor. Antalya’nın en büyük inşaat firmalarından Ulu İnşaat, konkordato talebinde bulundu.

Bir inşaat devi daha konkordato ilan etti
16px
24px
26.07.2019 08:42
ABONE OLgoogle

Ekonomik krizin etkisiyle her geçen gün dev şirketlerden biri daha iflas veya konkordato ilan ediyor. Özellikle seçimlerin ardından konkordato ve iflas dalgası tekrar başladı.

Antalya'nın yerel gazetesi Günhaber'in aktardığı bilgilere göre Antalya’nın en büyük inşaat firmalarından Ulu İnşaat, konkordato talebinde bulundu. İnşaat, turizm, tarım ve iş güvenliği alanlarında faaliyet gösteren şirketleri bünyesinde barındıran firma, Antalya’daki yatırımlarıyla tanınıyordu.

İnşaat faaliyetlerinin durmadığı Ulu İnşaat’ta taahhütlerin aksamadan devam edeceği belirtilirken, Antalya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi konkordato talebi üzerine haciz takibi yapılmaması için 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

Ulu İnşaat’ın bu süre içerisinde yeni bir yatırım için karar alamayacağına dikkat çekilirken, yapacağı yeni iş sözleşmeleri konusunda ise mahkemeden ve komiserlik heyetinden onay alması gerektiği bildirildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde