Bir ‘hepiniz oradaydınız’ haberi: Düğünde var davada yoklar

Bir ‘hepiniz oradaydınız’ haberi: Düğünde var davada yoklar

Gaziantep’teki FETÖ davası, AKP ile cemaatin yakın zamana kadar ne kadar ‘iç içe’ olduğunun belgesi gibi.

Bir ‘hepiniz oradaydınız’ haberi: Düğünde var davada yoklar
16px
24px
14.11.2017 04:56
ABONE OLgoogle

Tarih: 20 Ocak 2013...

Yer: Gaziantep...

Dönemin AKP İl Başkanı Ahmet Uzer’in oğlu Sinan Uzer, Nakıboğlu ailesinin kızı Ayşe Nakıboğlu ile dünya evine giriyor. Nikâhı dönemin AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey kıyıyor. Çiftin nikâh şahitliklerini ise dönemin Başbakanı şimdinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dönemin Ulaştırma Bakanı şimdinin Başbakan’ı Binali Yıldırım, dönemin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı şimdinin Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, dönemin Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, şimdinin Meclis Başkanı İsmail Kahraman yapıyor. Ailelerin şahitleri ise Abdullah Uzer ile Mehmet Nakıboğlu...

Tarih: 9 Kasım 2017...

Yer: Yine Gaziantep...

Yaklaşık 3.5 yıl önce neredeyse devletin zirvesinin mutluluklarına şahit olduğu Gaziantep’te FETÖ’nün “para kasası” olduğu iddia edilen NAKSAN Holding’e yönelik dava görülür. Cahit Nakıboğlu ve oğlu Taner Nakıboğlu’nun tutuklu yargılandığı 21 sanıklı davanın tutuksuz yargılanan sanıklarından birisi de Hasan Hüseyin Nakıboğlu’dur. Nikâhın kıyıldığı tarihte AKP’nin il başkanı olan Ahmet Uzer şimdilerde AKP’nin Gaziantep milletvekilidir. AKP’li vekil Uzer’in oğlu damat Sinan Uzer ise FETÖ davasında kayınpederi Hasan Hüseyin Nakıboğlu’nun savunmasını yapan avukattır.

İstanbul Barosu’na kayıtlı olan Sinan Uzer, Nakıboğlu’nun yanı sıra KHK ile kapatılan TUSKON’un son başkanı Rızanur Meral ve Selim Nakıboğlu’nun da savunmalarını üstlenir. Cahit Nakıboğlu savunmasında AKP’li Uzer ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yetkinşekerci’yi şahit göstererek, “2012 yılında örgütün gerçek yüzünü gördüm, aldatıldım. Bunun üzerine bölge imamı Mehmet Kocatürk ile il imamı Murat Elmas’ı kovdum. Örgüte karşı tavır aldım. Buna AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci de şahittir...” der. Bu ifade üzerine cumhuriyet savcısı, Uzer ve Yetkinşekerci’nin tanık olarak dinlenmesini ister.  Gaziantep'in en zengin ailesiydi, şimdi eşi fakirlik belgesi aldı

‘AKP niçin takip etmedi?’

AKP’nin duruşmaya olan ilgisizliği ise yerel medyaya şu ifadelerle yansıyacaktır: “Gaziantep’in en önemli FETÖ davasında Nakıboğlu ailesinin yargılandığı duruşmayı, Nakıboğlu ailesinin fertleri yakından takip etti. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Tayyip Erdoğan, her fırsatta parti yöneticilerine ve teşkilatlarına “FETÖ duruşmalarını yakından takip edin” mesajını veriyor. Buna rağmen, FETÖ’nün Gaziantep’teki en önemli duruşmasına Ak Parti ilgi göstermedi. 3 gün boyunca, Ak Partili avukatların yanı sıra, teşkilattan ve parti yönetiminden kimse mahkeme salonunun önünden bile geçmedi. Naksan duruşmasına kayıtsız kalan Ak Parti Gaziantep teşkilatı, 15 Temmuz gecesi Şırnak’ın Silopi ilçesinde konuşlu Özel Kuvvetler Harekât Üssü’nde yaşananlara ilişkin Gaziantep’te devam eden yargılamayı bir hafta önce 150 kişi ile takip etmişti. Silopi davasına bu kadar yakın ilgi gösteren Gaziantep teşkilatının, FETÖ’nün Gaziantep’teki en önemli duruşmasına ilgisiz kalması ise tepki çekti...”

Aykut Küçükkaya/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde