Bir hata 4 Milyar Euroluk serveti uçurdu!

Bir hata 4 Milyar Euroluk serveti uçurdu!

İrlanda'nın en zengin adamı servetinin büyük bir kısmını batmakta olan bir bankaya yatırmasının ardından iflas etti

Bir hata 4 Milyar Euroluk serveti uçurdu!
16px
24px
12.11.2011 11:27
ABONE OLgoogle

İrlanda'nın en zengin adamlarından Sean Quinn'in, servetinin büyük bir kısmını batmakta olan bir bankaya yatırmasının ardından iflas ettiği açıklandı.

Emlak ve sigorta alanında ülkeye büyük katkı sağlamış olan 64 yaşındaki İrlandalı işadamının, 4 milyar euro değerindeki servetinin büyük bir kısmını şu anda batmış olan Anglo İrlanda Bankası'na yatırması sonucu iflas ettiği belirtildi.

Quinn yaptığı yazılı açıklamada, Yüksek Mahkeme'ye iflas başvurusu yaptığından dolayı çok üzgün olduğunu ve pişmanlık duyduğunu belirtti.

Yüksek Mahkeme sözcüsü, Quinn'in iflasının kabul edildiğini açıkladı. Quinn'in avukatı John Gordon, İrlanda devlet kanalı RTE'ye verdiği demeçte, müvekkilinin şu anda borçlarını ödeyebilecek durumda olmadığını kaydetti.

2008 ekonomik krizi sırasında İngiliz Sunday Times gazetesi, Sean Quinn'i 4.7 milyar euro servetiyle İrlanda'nın en zengin adamı olarak göstermişti.

İrlandalı işadamı iyi döneminde, ülke içi ve dışında toplam 5 bin 500 kişiyi istihdam ediyordu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde