116 kişiyi taşıyan yolcu uçağı çöle düştü

116 kişiyi taşıyan yolcu uçağı çöle düştü

İçinde 110 yolcu, iki pilot ve 4 hostesin bulunduğu uçak çöle düştü....

116 kişiyi taşıyan yolcu uçağı çöle düştü
16px
24px
24.07.2014 11:21
ABONE OLgoogle
Air Algerie Havayolları'ndan yapılan açıklamada Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'dan Cezayir'e giden uçağın havalandıktan 50 dakika sonra kuleyle iletişiminin kesildiği bildirildi. Son gelen bilgilere göre uçak çöle düştü....

Cezayir Havacılık Kurumu'ndan bir yetkili, "Uçağın düştüğünü doğrulayabilirim" dedi. Ancak kazaya neyin neden olduğu ve uçağın nerede düştüğü konusunda detay vermedi. Ajanslardan daha önce geçilen haberlerde, uçakla en son iletişim kurulduğunda Mali üzerinde seyrettiği bilgisi yer almıştı.

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'dan Cezayir'in başkenti Cezayir'e giden Air Algeria havayolları tarafından işletilen Swiftair şirketine ait MD83 model bir yolcu uçağının havalandıktan 50 dakika sonra kuleyle iletişiminin kesildiği bildirildi.

Swiftair şirketi tarafından yapılan açıklamada uçakta 110 yolcu, iki pilot ve 4 hostes bulunuyordu.

Yerel saat ile 01.17'de Ouagadougou'dan havalanan uçağın Cezayir'e saat 05.10'da inmesi gerekiyordu. Yaklaşık 6 saat önce gideceği yere inmesi gerekirken tüm iletişimin kesildiğini duyuran ajanslar uçağın kaybolduğu bölgenin Sahal çölüne denk geldiğini ve burada hava sıcaklığının 45 dereceyi geçtiği ve hiçbir kara yolunun bulunmadığına dikkat çektiler.

6 SAAT ÖNCE İNMESİ GEREKİYORDU

Uçağın yerel saat ile Ouagadougou'dan 01.17'de havalandığı ve Cezayir'e saat 05.10'da inmesi gerekiyordu. Yaklaşık 6 saat önce gideceği yere inmesi gerekirken tüm iletişimin kesildiğini duyuran ajanslar uçağın kaybolduğu bölgenin Sahal çölüne denk geldiğini ve burada hava sıcaklığının 45 dereceyi geçtiği ve hiçbir kara yolunun bulunmadığını dikkat çektiler.

"HAVADA TUR ATMASINI İSTEDİK"

Cezayir Havayolları'nın adını vermeyen bir yetkilisi Fransız Haber Ajansı AFP'ye "Cezayir hava sahasına az bir mesafe kala, uçağın mürettebatından, görüş mesafesi çok düştüğü için, aynı hatta uçan bir başka uçakla çarpışma riskinden kaçınmak amacıyla bir tur atması istendi. Uçak rotasını değiştirdikten sonra ise temas kaybedildi" dedi.

BİR HAFTADA 3'ÜNCÜ UÇAK VAKASI

Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan Malezya Havayolları'na ait uçak 17 Temmuz'da 'bir füzenin isabet etmesi sonucu' Ukrayna-Rusya sınırında düşmüş, uçakta bulunan 298 kişi hayatını kaybetmişti.

Dün de Tayvan'da 54 yolcu ve 4 mürettebatıyla Transasia Havayolları'na ait GE222 sefer sayılı ATR72-500 tipi yolcu uçağı düşmüş, kazada 48 kişi ölmüş 10 kişi kurtulmuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde