Bir haber 6 hisseyi zıplattı, Akın İpek ne dedi?

Bir haber 6 hisseyi zıplattı, Akın İpek ne dedi?

Koza İpek’in bütün hisselerine Metro Holding talip olmuştu

Bir haber 6 hisseyi zıplattı, Akın İpek ne dedi?
16px
24px
13.10.2016 13:02
ABONE OLgoogle

Metro Holding'in Koza İpek hisselerine talip olduğu açıklamasının ardından her iki şirketin hisseleri de güne sert yükselişle başladı.

Dün şirketten yapılan açıklamada, FETÖ soruşturmaları çerçevesinde el konulan Koza İpek hisselerine Metro Holding'in talip olduğu belirtilmişti. 

Metro Ticari yüzde 15'in üzerinde yükselirken, Koza Anadolu yüzde 12, İpek Enerji yüzde 13, Koza Altın yüzde 4'e yakın artış kaydetti. Metro Grubu şirketlerinden Avtur'da yüzde 5'in, Mepet'te ise yüzde 10'un üzerinde artış görüldü.

 

İş Yatırım'ın sabah notunda yer alan değerlendirmesinde, "Somut olarak ilk defa TMSF'nin elinde bulunan hisseleri satın alınması için bir isim piyasa duyuldu. Sürecin sonunda şirketin ortaklık yapısının netleşmesi ve sonrasında üretimin normale dönmesi azınlık hissedarlar için olumlu olarak yorumlayabiliriz" denildi.

"FETÖ"ye para aktarılmasını sağladıkları iddiası ile Koza-İpek Holding bünyesindeki şirketlere kayyum atanmış, 1 Eylül'de yayınlanan KHK ile Koza-İpek şirketleri Eylül ayı içinde TMSF'ye devredilmişti. Buna göre, TMSF şirketlerin varlıklarının satılmasına veya bu şirketlerin feshine karar verebilecek.

Galip Öztürk'ten flaş Koza İpek hamlesi: Hepsini istiyor

Salı gününden bu yana hareketlilik yaşanan Metro Ticari hisselerinde üç günlük yükseliş yüzde 36'yı aştı.

Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Metro Turizm’in patronu Galip Öztürk hakkında, 1996 yılında cinayete kurban giden Kuvvet Köseoğlu’nu ‘öldürmeye azmettirme’ suçundan verilen müebbet hapis cezası bozulmuştu.

“FETÖ tarafından kendisine kurmaca delillerle kumpas kurulduğu” gerekçesiyle yeniden yargılama talebini kabul eden İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, müebbet hapis cezasının infazının durdurulmasına ve yargılamanın yeniden yapılmasına karar verdi.

Galip Öztürk'e umut doğdu, Metro hisseleri fırladı

AKIN İPEK: ŞİRKETLER SATILIK DEĞİL

FETÖ'ye finans sağladığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan firari Akın İpek, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Koza İpek Grubu'nun malları satılık değil" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde