Bir günde 6.24 milyar dolar kazandı, dünyanın en zengini oldu

Bir günde 6.24 milyar dolar kazandı, dünyanın en zengini oldu

Jeff Bezos, Amazon hisselerinde dün yaşanan yükseliş sayesinde 6,24 milyar dolar kazandı

Bir günde 6.24 milyar dolar kazandı, dünyanın en zengini oldu
16px
24px
27.10.2017 16:16
ABONE OLgoogle

Amazon kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos Amazon hisselerinde dün yaşanan yükseliş sayesinde 6,24 milyar dolar kazandı. Dünyanın en zengin isimleri kıyasıya rekabete devam ediyor. Amazon'ın kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos'un net varlığının 90 milyar dolar olduğu açıklandı. Bezos böylelikle Microsoft'un kurucusu Bill Gates'i "2 milyar dolarcık" ile geride bıraktı.

Beklentilerden daha iyi gelen bilanço rakamları ile yüzde 7'lik bir yükseliş yaşayan Amazon hisseleri, kurucusu Bezos'un servetinin önemli ölçüde artmasını sağladı.

Amazon’un 53 yaşındaki kurucusu Jeff Bezos, şirketinin hisselerinin artmasıyla birlikte önceki gün 6.5 milyar dolar daha kazandı. Bezos’un malvarlığı böylelikle 90 milyar dolara çıktı. Bloomberg Milyarder Endeksi’nde yer alan rakamlara göre kıyasıya rekabette olan Bezos ve Microsoft’un 61 yaşındaki kurucusu Bill Gates arasındaki makas da ilk defa açıldı. Bezos’un ilk defa kalıcı olarak Gates’in önüne geçtiği kaydedildi.

Gates’in son çeyrekte elde ettiği gelire dair bir açıklama yapılmazken, güncel rakamlara göre son dönemde kendini hayır işlerine veren iş adamı 88 milyar dolara sahip. Öte yandan Amazon’un kurucusu Bezos, bu yıl içerisinde Amazon’un hisselerindeki ani yükseliş dolayısıyla bir günlüğüne Gates’i geride bırakmıştı.

Bezos’un net gelirinin 2 milyar dolar artmasına sebep olan hisse artışının arkasında ise Amazon’un satın aldığı Whole Foods’un etkisi ve dijital asistan Alexa’nın başarılı olması yatıyor.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde