Bir günde 500 milyon dolar kazandı

Bir günde 500 milyon dolar kazandı

Dünyanın en büyük hadge founds şirketlerinden Amerikan “Third Point” bir günde 500 milyon dolar kazandı.

Bir günde 500 milyon dolar kazandı
16px
24px
19.12.2012 21:14
ABONE OLgoogle

Ekonomik kriz içindeki Yunanistan’ın devlet tahvillerinre yatırım yapan dünyanın en büyük hadge founds şirketlerinden Amerikan “Third Point” bir günde 500 milyon dolar kazandı.

“Third Point”un kurucusu ve başkanı Daniel Loeb (51) geçen yıl Şubat ayında Yunanistan’ın 100 milyar euro borcunun silindiği “tıraş” ve takas işleminden sonra uluslar arası piyasalardan Yunan devlet tahvilleri toplamaya başladı.

Kısa sürede 1 milyar dolar yatırımla  Yunan devlet tahvili toplayan Loeb, her 1 euro’luk tahvili 17 cent’sden satın aldı. “Third Point” geçen haziran ayında dünyada elinde en fazla Yunan devlet tahvili bulunduran hedge found şirketi haline geldi.

Yunanistan, geçen hafta Avrupa Finansal İstikrar Fonu’nun (EFSF) verdiği 11 milyar euro ile 31 milyar euro’luk tahvilleri geri satın alarak borcunu 20 milyar euro “hafifletme” ye gitti.

Toplam 10 milyar euro’luk sermaye işleten “Third Point” bu işleme gönüllü katıldı. Şirket 17 cent’ten satın aldığı tahvilleri 34 cent’den sattı. Böylece 1 gün içinde 500 milyon dolar kazandı.

Elinde hala Yunan devlet tahvilleri bulunduran “Third Point” önümüzdeki yıl tahvilleri  40 cent’den satacağını ve daha fazla kar sağlayacağını ümit ediyor.

Yunanistan’ın euro bölgesinde kalacağı bahsine girerek yatırım yapan Loeb’in başarısı Financial Times’e konu oldu.

Yorgo Kırbaki/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde