Bir finans kuruluşu daha yabancıların oldu

Bir finans kuruluşu daha yabancıların oldu

Türkiyenin en büyük yerel Sigorta ve Reasürans Brokerliği’nin hissesini VHV Sigorta Grubuna ait VHV Vermögensverwaltungs AG alıyor.

Bir finans kuruluşu daha yabancıların oldu
16px
24px
25.07.2012 09:59
ABONE OLgoogle

NART Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş, Türkiye’de 6 şubesi 80 çalışanı, 126 ülkedeki iş partnerleri ile birlikte 25.000 çalışanı dünyanın 5 kıtasında yerel ve global endüstri şirketlerine risk yönetim, sigorta satın alması ve hasar danışmanlığı hizmeti veriyor.

NART dünyanın kıta Avrupası, Amerika ve Uzak Doğunun önemli Brokerlik kuruluşlarını Türkiye’de temsil etmektedir. Türkiye de temsil edilen şirketleri arasında Arthur J. Gallagher & Co., Artus, Assiteca, Brokerlink, Diot, Ecclesia, EOSRISQ, Funk, JLT, Lockton, Siaci Saint Honore, Trust Risk Control gibi uluslararası brokerlik kuruluşları yer almaktadır.

NART Grup olarak ülkemizde NART Sigorta ve Reasürans Brokerliği, NART Re, NART Risk Management Akademi, Risk Management Recruiters, NART Business Center, MLN Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. adlı Sigorta ve Reasürans Brokerliği, Eğitim, İnsan Kaynakları , Yetenek Yönetimi ve Gayrimenkul alanında kuruluş ve markalara sahiptir.

Türk Sigorta sektöründe ki geleceğiyle ilgili deneyim kazanan VHV şirketi Alman Sigorta Pazarının en itibarlı kuruluşlarından bir tanesidir. Elementer dalda VHV Versicherungen 1919’da, Hayat dalında Hannoversche Leben firması ise 1837 yılında kurulmuştur. VHV Grubu, “VHV Allgemeine Versicherung AG” ve “Hannoversche Lebensversicherung AG” Standart Poors Rating’lerine göre A “outlook stable” notlandırmasına sahiptir. VHV Grubu birkaç sigorta şirketinin birleşiminden oluşmuştur. Her oluşum kendi farklı pazarlarında uzmanlıklarıyla bağımsız hareket etmektedir. Bu pazar odaklı strateji ile birlikte VHV Almanya’da aşağıda belirtilen başarıları kazanmıştır.

• İnşaat ve proje sigortalarının 1 numarası   (%18 Pazar payı)
• Direk Hayat sigortalarının 2 numarası  (%0,84 Pazar payı)
• Surety Bond sigortalarının 4 numarası   (60 milyon Euro prim hacmi)
• Araç sigortalarının 5 numarası    (%4,4 Pazar payı)


3,3 milyon müşterisi, 8,2 milyon sigorta poliçesi, 2.378 milyon Euro brüt prim geliri olan VHV Grubu 2.796 çalışanı ve 14.000 aracı kurumu ile idare edilmektir. Gayrimenkul ve Kaza Sigortası’nda Alman Sigorta Brokerleri tarafından ilk tercih edilen firma olmuştur.
Grubun Avusturya’da bir bağlı kuruluşu bulunmakta ve İsviçre, İtalya gibi ülkelerde Sigorta firmalarında hisseleri bulunmaktadır. Grubun ayrıca Belçika, Fransa ve İspanya’da iş birliktelikleri bulunmaktadır.

NART Grubunun Kurucu Başkanı ve CEO’su Levent Nart hisse satışındaki en önemli amacın  NART’ın  Türkiye’den doğmuş bir marka olarak Avrasya, Ortadoğu  bölgesinde açacağı kendi ofisleri ile Bölgesel Güç  olması ve özellikle Türk Müteahhidinin ve Sanayicisinin global ihtiyaçları ile, Uluslararası  Brokerlik  ve Sanayi kuruluşlarının  Kafkasya , Ortadoğu ve Yakın Doğu’da hizmetlerinde olmak olduğunu dile getirdi.

NART, VHV Grubuyla yapılan birlikte bu ortaklığın kendilerine, 100 senelik Sigorta ve Brokerlik Pazarı’nda ve Almanya’nın İnşaat Sigortaları’nda bir numara olma deneyimi katıp, Brokerlik pazarında paylarını yüzde 10’a, İnşaat Sigortaları’nda  yüzde 20’ye çıkarmayı hedefleyeceğini belirtti.

VHV Grubu’nun İdare Meclisi Başkanı ve CEO’su Uwe Reuter, hızla büyüyen Türkiye Sigorta Pazarı’nda geleceğe dönük deneyimleri kazanmak amacıyla güçlü ve karlılık oranı yüksek NART Brokerlik firmasına VHV Vermögensverwaltungs AG kanalı ile yatırımda bulunduklarını söyledi. Bu bağlamda, VHV iki firmanın uzmanlık ve gücünün birleşmesinde büyük bir potansiyel gördüğünü ifade etti.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde