Bir ayakkabı devi daha konkordato ilan etti

Bir ayakkabı devi daha konkordato ilan etti

Ayakkabı sektörü için son yılların iyi geçtiği söylenemez. Peş peşe olumsuz haberler geldi.

Bir ayakkabı devi daha konkordato ilan etti
16px
24px
03.01.2020 10:54
ABONE OLgoogle

Yeşildirek, Hotiç, Beta, İnci, Kemal Tanca, Eser Ayakkabı gibi sektörün önemli firmaları peş peşe konkordatoya gitti. Son dönemde sektörden iyileşme haberleri alırken bu kez kötü haber Marka Park Mağazacılık’tan geldi.

Marka Park Mağazacılık ve Pazarlamacılık A.Ş. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak konkordato istedi. Mahkeme heyeti geçici mühlet kararı verdi. Marka Park ve Deriden markasının sahibi olan Gürkal Celal Özer’in şirketi tekrar düzlüğe çıkarabilmek için yoğun çaba sarf ettiği konuşuluyor. 2005’te kurulan Marka Park, 15 şehirde, 30 mağazayla hizmet veriyor.

İstanbul yedi mağaza ile en önde gelirken, geri kalan mağazalar Türkiye’nin en önemli AVM’lerinde yer alıyor. Marka Park, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Camper, Buffalo, Moon Boot, Birkenstock, Skechers, Superga, Toms, Nomadic Republic, People gibi markaların ayakkabı, çanta ve aksesuar gruplarındaki koleksiyonlarını müşterileriyle buluşturuyor.

Toplamda 60'ı aşkın kadar markayı bünyesinde bulunduran firmanın internet sitesinde 130 kadar marka var. Koleksiyonlarını Milano, Paris, New York gibi moda merkezlerindeki trendleri yakından takip ederek oluşturuyor. Marka Park, 2008’den beri dünyaca ünlü İtalyan markası Moon Boot’un Türkiye distribütörlüğünü de yürütüyor. Firma, kendi markaları olan Vronsky, John May, Gioseppe Mengoni, Rap Rap, Elizabeth için İtalya, İspanya ve Türkiye’de üretim yapıyor.

Firma birkaç yıldır Deriden markasının da sahibi. İbrahim Şenkal Özer, 2016’da Deriden’i kardeşi Gürkal Celal Özer’e devretmişti. Bu devir sonrasında Deriden Deri Mamulleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. unvanlı şirket tamamen kapatıldı. Marka ve mağazalar ise Marka Park Mağazacılık ve Pazarlama A.Ş’ye geçti. Deriden’in 24 mağazası bulunuyor. İki önemli marka için kritik bir süreç başladı. Konkordatoya giderek mahkeme koruması altına girdi. Umarız bu süreci iyi yönetirler, tekrar mali yapısı sağlam bir şirket haline gelirler.

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde