Bir alışveriş devi daha Türkiye'ye veda ediyor

Bir alışveriş devi daha Türkiye'ye veda ediyor

Fransız Carrefour'dan sonra Alman alışveriş devi de Türkiye'ye veda etmeye hazırlanıyor

Bir alışveriş devi daha Türkiye'ye veda ediyor
16px
24px
02.09.2012 09:58
ABONE OLgoogle

Avrupanın en büyük perakende satış şirketlerinden Metro Grup, bünyesinde bulunan Real hipermarketler zinciri Almanya dışındaki tüm operasyonlarını sonlandırıyor.

Alman Metro Group’un Real’in Orta ve Doğu Avrupa operasyonlarının satmayı planladığı bir süredir kulislerde konuşuluyor, ancak bu iddialar şirket tarafından reddediliyordu. Konuya dair bilgi sahibi bir kişi, Metro’nun, Real biriminin Almanya dışındaki operasyonlarının satışıyla ilgili 2 şirketle yürütmekte olduğu görüşmelerin olumlu yönde ilerlediğini söyledi.

Real’in Türkiye, Polonya, Rusya ve Ukrayna’yı kapsayan uluslararası operasyonlarıyla yakından ilgilenen şirketlerden birinin Fransız perakende devi Auchan olduğu söyleniyor. Yıllık geliri 3.8 milyar doları bulan uluslararası operasyonları satmak isteyen Metro’nun toptan satış mağazaları zinciri Cash & Carry ve elektrikli ev aletleri zinciri Media-Saturn mağazalarına odaklanacağı belirtiliyor.

Carrefour, Yunanistan ve Singapur’dan çekildi


Fransa’nın dünyaca ünlü süpermarket zinciri Carrefour, yılın ilk yarısı 31 milyon euro zararla kapattı. Süpermarket zinciri geçen yılın ilk 6 ayını 249 milyon euro zararla kapatmıştı. Carrefour yönetimi, Yunanistan ve Singapur pazarından çekildiğini açıkladı.

Güney Avrupa’daki ticari faaliyetleri yavaşlayan süpermarket zincirinin başta Brezilya olmak üzere Güney Amerika ve Asya ülkelerindeki ticari faaliyetlerinde ise artış görüldüğü bildirildi. Grup yönetimi, önümüzdeki dönemde Fransa’daki mağazalarından 500 ile 600 arasındaki personeli işten çıkartmaya planlıyor. Carrefour’un Fransa’daki mağazalarında 112 bin kişi çalışıyor. Dünya genelinde ise grup için çalışanların sayısı 412 bin civarında. (Evrim Sel/Vatan)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde