Bir Tesla daha park halindeyken alev aldı

Bir Tesla daha park halindeyken alev aldı

Tesla'nın geçen ay Çin'de park halindeyken yanan araç hakkında inceleme başlattığını duyurmasının ardından bir yangın vakası daha gerçekleşti. Yine Çin'de gerçekleşen olayda park halinde bulunan Tesla araç alev aldı.

Bir Tesla daha park halindeyken alev aldı
16px
24px
14.05.2019 16:04
ABONE OLgoogle

Apple Daily'nin aktardığına göre yangın, Hong Kong'un San Po Kong bölgesinde gerçekleşti. 

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre, ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Model S 85 KWH aracı park edildikten yaklaşık yarım saat sonra alev aldı. Yangın 45 dakikada ancak söndürülebildi.

Reuters'ın konu hakkında bilgi almak için Tesla yetkilileri ile iletişime geçtiği ancak yetkililerin olayla ilgili sorulara cevap vermediği belirtildi. 

Şirket, daha önce yaptığı açıklamalarda elektrikli araçların yanma riskinin petrolle çalışanlara göre daha düşük olduğunu belirtmişti. 

?ref_src=twsrc%5Etfw">April 24, 2019

İNCELEME BAŞLATILMIŞTI

Yaklaşık bir ay önce de  Çin'in Shanghai kentinde bulunan kapalı bir otoparkta Tesla S modeli araç yanmıştı. 

Bu görüntünün sosyal medyada paylaşılmasının ardından durumdan haberdar olan elektrikli araç üreten Tesla Motors ise olay yerine bir ekip göndererek olayı incelemeye aldıklarını ve ilgili birimlerle iletişime geçtiklerini duyurmuştu. 

Daha önce ise Pensilvanya'nın Monroeville bölgesinde Tesla model bir araç durduk yere alec almış ve 4 saat boyunca yanmıştı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde