Binlerce askere 'saadet zinciri' tuzağı!

Binlerce askere 'saadet zinciri' tuzağı!

İntihar eden komando astsubay Ercan Ateş son ses kaydında böyle mesaj verdi

Binlerce askere 'saadet zinciri' tuzağı!
16px
24px
06.10.2015 10:40
ABONE OLgoogle
TSK mesuplarını dolandıran saadet zincirinin en önemli ismi vicdan azabına dayanamadı ve canına kıydı. İntihar eden komando astsubay Ercan Ateş son ses kaydında böyle mesaj verdi.

JANDARMA Genel Komutanlığı’na bağlı binlerce askerin, yüksek kâr payı vaadi ile para toplayan kişilere 450 milyon liraya yakın para kaptırdığı ortaya çıktı. Paraları Forex piyasasında değerlendirdiklerini söyleyen kişilere para veren asker sayısı 5 bine yakın.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Çekmeköy’de intihar eden Jandarma Komando Astsubay Ercan Ateş’in de 92 kişiden para topladığı belirlendi. Ateş, olaydan bir kaç gün önce paylaştığı ses kaydında içine girdiği bunalımı anlatmışken askerlerden yüklü miktarda para toplayan kişiler “Irak’ta yatırımı yaptık; IŞİD bizim petrole el koydu, paranın yüzde 70’i gitti” diye konuştu.

Bundan dört yıl Van İl Jandarma Komutanlığında başlayıp, zaman içinde İstanbul, Tokat, Tunceli, Şırnak gibi birçok il ve ilçedeki kışlaya yayılan sistem ile ilgili geçtiğimiz cuma günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Başvuru, Şırnak’ta görevli Astsubay H. A. adına yapıldı.

İstanbul Barosu'na üye avukat Çağrı Çetin'in hazırladığı dilekçede, aracılar kullanarak 450 milyon liraya yakın para topladığı belirtilen C. K. ile birlikte 4 kişi şüpheli olarak yer aldı. Şüpheliler, ‘dolandırıcılık’ ve ‘suç örgütü kurmakla’ suçlanıyor. H.A.’nın sisteme 300 bin lira yatırdığı belirtilen dilekçede, binlerce kişiden paranın toplandığı sistem ile ilgili de detaylara yer verildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde