Binali Yıldırım'dan 'Kürdistan' eleştirilerine yanıt: Ne olmuş

Binali Yıldırım'dan 'Kürdistan' eleştirilerine yanıt: Ne olmuş

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Perşembe günü Diyarbakır’a gitmişti.

Binali Yıldırım'dan 'Kürdistan' eleştirilerine yanıt: Ne olmuş
16px
24px
10.06.2019 04:54
ABONE OLgoogle

Yıldırım, burada, “İstiklal mücadelesini başlatırken daha savaş döneminde Ankara'da Büyük Millet Meclisi'ni toplayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün davet ettiği millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da vardı, Lazistan mebusu da vardı” ifadelerini kullanmıştı.

"NE OLMUŞ"

Binali Yıldırım, bugün ise, Belgrad Ormanı'nda Elazığlılar ile piknikte buluştu. Yıldırım piknik alanında kurulan sahneden Elazığlılara seslendi.  Binali Yıldırım Diyarbakır’da ‘Kürdistan’ dedi

Diyarbakır il binası önünde yaptığı konuşmada "Kürdistan" kelimesini kullanmasının eleştirilmesi sorulan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

"Ne olmuş? PKK'ya itirazı olan mı var? Bir terör örgütü, bundan şüphesi olan varsa tepki göstersin. Kürdistan sözü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetin kurulmasından önce İstiklal mücadelesi için bölgeden gelen temsilciler için kullandığı sözdür. Ben ifade ettiğim bundan ibaret.

Bu ülkenin her karış toprağında yaşayan insanlar, vatandaşlarımız bizim birinci sınıf vatandaşlarımızdır. Hiç kimse Kürtleri ötekileştirmeye çalışmasın biz etle kemik gibiyiz. Birbirimizden ayrılmayız, binlerce yıl bu topraklarda birlikte yaşadık, kader birliği yaptık.

Bundan sonra da inadına bir ve beraber olacağız, kardeş olacağız. Ay Yıldızlı bayrağımızın altında hür ve bağımsız yaşayacağız. Bu kadar açık ve net söylüyorum."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde