Binali Yıldırım'a 'çılgın' görev!

Binali Yıldırım'a 'çılgın' görev!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe’deki yeni Cumhurbaşkanlığı’na geçmesiyle birlikte yatırımların takibi ve koordinasyonu ile ilgili yeni bir birimi hayata geçirecek.

Binali Yıldırım'a 'çılgın' görev!
16px
24px
23.10.2014 04:39
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı döneminde temelini attığı dev projeleri takip için 29 Ekim’de Beştepe’ye geçtikten sonra özel ekip kuracak. Ekip eski Ulaştırma Bakanı Yıldırım’a bağlı ancak yasal olarak genel sekreterlik altında görev yapacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe’deki yeni Cumhurbaşkanlığı’na geçmesiyle birlikte yatırımların takibi ve koordinasyonu ile ilgili yeni bir birimi hayata geçirecek. Erdoğan, başbakanlığı döneminde talimatını verdiği veya temelini attığı Kanal İstanbul, 3’üncü havalimanı, 3’üncü köprü gibi büyük ölçekli yatırımları takip etmek için özel bir ekip kuruyor.

Erdoğan, yeni yatırım planlamasında Cumhurbaşkanı olarak etkin rol alacak. Ekibin başına eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı getirmeyi planlayan Erdoğan’ın, ekipte yer alacak diğer isimler konusundaki değerlendirmeleri sürdürdüğü belirtiliyor.

Mevcut yapıda bu ekip,Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nin altında mümkün olabiliyor. Binali Yıldırım milletvekili olduğu için şu anda bu göreve resmi olarak getirilemiyor.

Resmi bir statü verilmese de Erdoğan’ın, çoğu programına beraberinde götürdüğü Yıldırım’ı gayri resmi olarak bu şekilde yanında tutması bekleniyor. Erdoğan’ın, üç dönem kuralından dolayı Haziran 2015 seçimlerinde milletvekilliği sona erecek Binali Yıldırım’ı, danışman olarak kadrosuna katacağı ifade ediliyor.

İDARİ YAPI KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPILIYOR

Yatırımların koordinasyon ve takibini yapması istenen ekip, yeni Cumhurbaşkanlığı yerleşkesine taşınılmasının ardından oluşturulacak. Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı’nın idari yapısıyla ilgili değişiklik konusunda çalışma yaptırdığı ve alternatifli değerlendirmelerin ardından yeni yapılanmayla ilgili
adım atılacağı kaydediliyor.

EMRULLAH İŞLER KUZEY AFRİKA ÖZE TEMSİLCİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Yıldırım’ın yanı sıra geçmişte beraber uyumlu bir çalışma sergilediği bazı milletvekillerini özel görevlendirmelerle kendisiyle doğrudan bağlantılı çalıştıracağı ifade ediliyor.

Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’i, “Kuzey Afrika özel temsilcisi’ olarak Libya’ya göndermesi bu uygulamanın ilk örneğini oluşturdu. İşler’in, vekil olmasından dolayı resmi bir görev verilmeden, Erdoğan’ın özel temsilcisi sıfatıyla çalışmalarda bulunmaya devam edeceği ifade edildi.

Şerife Güzel/Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde