Binali Yıldırım ‘Tekrar aday olur musunuz?’ sorusuna ‘Evet’ demedi

Binali Yıldırım ‘Tekrar aday olur musunuz?’ sorusuna ‘Evet’ demedi

AKP’nin 31 Mart seçimlerinde İstanbul belediye başkan adayı olan Binali Yıldırım, YSK’nın seçimleri iptal etmesi durumunda yeniden aday olup olmayacağı yönündeki soruya “Ortada karar yokken böyle bir değerlendirmeyi uygun bulmam” diye yanıtladı.

Binali Yıldırım ‘Tekrar aday olur musunuz?’ sorusuna ‘Evet’ demedi
16px
24px
06.05.2019 06:55
ABONE OLgoogle

Yıldırım’ın bu değerlendirmesi, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un yaptığı açıklamayla çelişkili. Yavuz aynı soruya şu yanıtı vermişti: “Adaylar aynı olacak, seçmenler aynı olacak… Adaylar da istifa ve ölüm olmadığı sürece aynı adaylarla seçime gidilir.”

İstanbul’da Şehit Ömer Öner Camii’nde teravih namazı kıldıktan sonra gazetecilere açıklamalar yapan Binali Yıldırım, Anadolu Ajansı’nın ’43 Sandık kurulu üyesi ve başkanların FETÖ bağlantılı olduğu’yönündeki haberinin YSK’nın kararını etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soru üzerine şunları söyledi: 



“YSK’nın kararını neyin etkileyeceği, neyin etkilemeyeceğinin değerlendirmesi bizim işimiz değil. Seçimden hemen sonra partimiz bu konuyla ilgili tespit ve delillerini Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etti. Onunla ilgili yapılan bütün çalışmalar da tamamlandı. Yarından itibaren bir karar verilmiş olacak. YSK’nın, başından beri söylediğimiz gibi verdiği karar herkes için beğenelim beğenmeyelim bağlayıcıdır. Bu süreç içerisinde YSK’da görev yapan hakimlere yönelik olarak acımasız eleştirileri de doğru bulmuyorum. Hakimin kararı kanunlardır. Tehditlerle karar değiştirmez. Önündeki kanuna göre kararını verir. Verilecek karar da herkes için bağlayıcıdır.”

“Seçim tekrarlanırsa Devlet Bahçeli’nin Süleyman Soylu’yu aday göstereceği iddiaları” sorusuna ise Yıldırım, “YSK’nın kararı henüz belli değil. Dolayısıyla varsayımlarla bir aday üzerinde konuşmak bu aşamada doğru değil. Ortada bir karar yokken şahsımla ilgili böyle bir değerlendirmeyi uygun bulmam” şeklinde cevap verdi.

Yıldırım, seçim yenilenirse tekrar aday olmayacağını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ilettiği yönündeki kulis haberlerini bugüne kadar yalanlamış değil. 

Soylu yorum yapmaktan çekinmedi: Kesin Yıldırım

Habertürk Yazarı Fatih Altaylı da dünkü yazısında, adaylık sorusunu bizzat kulisler haberlerde adı yeni aday olarak geçen Soylu’ya sorduğunu ve şu yanıtı aldığını aktardı: “İstanbul’da seçim tekrarlanırsa AK Parti’nin adayı Binali Bey olacak. Kesin.”

Altaylı’nın ısrarlı sorusu üzerine bu kez Soylu “Kesin olmasa kesin demem. Adayımız Binali Bey olacaktır ve biz de bütün gücümüzle onu destekleyeceğiz” demiş.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde