Bin 500 yıllık Galata Kulesi'ni hilti ile delen firmanın sahibi eski AKP yöneticisi çıktı

Bin 500 yıllık Galata Kulesi'ni hilti ile delen firmanın sahibi eski AKP yöneticisi çıktı

Galata Kulesi’ni hilti ile delen şirketin sahibinin AKP İstanbul İl yönetiminin eski yöneticisi olduğu ortaya çıktı.

Bin 500 yıllık Galata Kulesi'ni hilti ile delen firmanın sahibi eski AKP yöneticisi çıktı
16px
24px
13.08.2020 08:45
ABONE OLgoogle

Galata Kulesi’nin restorasyon adı altında hilti ile delen şirketin sahibinin AKP İstanbul İl yönetiminin eski yöneticisi olduğu ortaya çıktı. Restorasyon işini yapan firma E-S Yapı Şehircilik Mimarlık Restorasyon ve firmanın sahibi Sevilay Tuncer Uludağ. Uludağ, AKP İstanbul 5. Olağan İl Kongresinde yönetime seçildi ve bir süre görev yaptı. Firmanın sadece 2017 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan aldığı 2 ihalenin toplamı 11 milyon 846 bin lira.

ANKA’nın aktardığına göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilen Galata Kulesi’ndeki restorasyon görüntüleri tepki çekti. Büyükşehir Belediyesi, tarihi kulenin duvarlarının matkapla delindiğini, inşaat çalışmaları yapıldığını, kulenin aydınlatmalarının söküldüğünü gösteren görüntüler paylaştı.  Galata Kulesi'nde hilti ile yıkım bakanlığı harekete geçirdi

BAKANLIKTAN SADECE 2017 YILINDA ALDIKLARI İHALELERİN TOPLAMI 11 MİLYON LİRA 

Görüntülerdeki restorasyonu yapan şirketin 2000 yılında kurulan E-S Yapı Şehircilik Mimarlık Restorasyon San. Tic. Ltd. Şti. olduğu ve sahibinin eskiden AKP’de görev aldığı ortaya çıktı. Şirketin sahibi Sevilay Tuncer Uludağ 2015 yılında yapılan AKP İstanbul 5. Olağan İl Kongresinde yönetime seçildi ve bir süre görev yaptı.

Uludağ’ın şirketinin sadece 2017 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan aldığı 2 ihalenin toplamı 11 milyon 846 bin lira.

Şirketin sitesinde daha önce benzer restorasyon ihalelerini de aldığı görülüyor. Şirketin referans olarak gösterdiği işler şöyle:

?Emirgan At Ahırları

?Hüseyin Ağa Camii

?Küçük Efendi (Fevziye) Camii

?Unesco Dünya Mirası Zeyrek

?Selimiye Dar'ul Kurra Medresesi

?Süleymaniye Yenileme Alanı

?Yere Batan Sarnıcı

?Şerefiye Sarnıcı

?Konak Yalı Camii

?Barbaros Türbesi

?Edirne Büyük Sinagog

?Siyavuş Paşa Medresesi

?Alsancak Havagazı Fabrikası

?Clifton Yalısı

?Kumbaba Oteli

?Hadımköy İstasyon Binaları

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) elinden alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bünyesine geçirilen megakentin simge yapılarından Galata Kulesi’nde ‘restorasyon’ adı altında çalışma başlatılmış, sosyal medya üzerinden paylaşılan çalışmaya dair görüntülerde ise kulenin içindeki duvarın tahrip edildiği görülmüştü.

GALATA KULESİ

Galata Kulesi, İstanbul'un Galata semtinde bulunuyor. 528 yılında inşa edilen yapı, şehrin önemli sembolleri arasında. İstanbul Boğazı ve Haliç, kuleden panoramik olarak izlenebilmektedir. UNESCO, 2013'te kuleyi Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil etmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde