Bilim insanları kilo almayı önleyen bir ilaç geliştirdi

Bilim insanları kilo almayı önleyen bir ilaç geliştirdi

The Independent’in haberine göre, glokom tedavisi için kullanılan preparatlarda yer alan maddeler, yüksek oranda yağlı diyetlerde bile kilo alımını engelleyebiliyor.

Bilim insanları kilo almayı önleyen bir ilaç geliştirdi
16px
24px
11.08.2018 07:22
ABONE OLgoogle

Keşfedilen yeni bir hücre kilo almayı engellerken yaşlanmayı da geciktirebilir

ABD'deki Yale Üniversitesi'nden bilim insanları, belirli bazı genler çıkarılınca bağırsak hücrelerinin yağ moleküllerini vücuda bırakmadığını tespit ettiler.

Bu genlere sahip olmayan fareler sekiz hafta boyunca yüksek oranda yağ içeren yiyecekler yediler ve kilo almadılar; diğer fareler ise aşırı kilo aldılar.

Araştırmacı Feng Zhang "Yağlar, dolaşım sistemine girmeden dışkı yoluyla vücuttan çıktı. bu yüzden fareler yağ açısından zengin beslenmelerine rağmen kilo almadılar" diye açıkladı.

Araştırmacılar, benzer bir etkiye sahip ve insanlar üzerinde daha önce test edilmiş bir ilaç grubu buldular. Özellikle glokom tedavisinde kullanılan bu ilaçlar, farelerin vücuduna girdiğinde, bağırsaklardaki yağların emilim sürecini de durduruyorlar.

Araştırmacılara göre, bu ilaçlar esas alınarak, gelecekte obezite ile mücadelede yeni yöntemler elde etmek mümkün olacak. Bilim insanları yine de, besin maddelerinin emilimini önlediklerinden olumsuz yan etkileri de olabileceği konusunda uyarıyorlar.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde