Bilim insanları araştırdı; işte ömrü uzatan diyet

Bilim insanları araştırdı; işte ömrü uzatan diyet

Yemeye ayırdığınız vakti 24'e bölmek yerine 8 saatle sınırlandıran bu diyette, temelde yediklerinizi değil yediğiniz zamanı kısıtlıyor.

Bilim insanları araştırdı; işte ömrü uzatan diyet
16px
24px
28.12.2019 08:57
ABONE OLgoogle

New England Tıp dergisindeki bir makalede, günün 6-8 saatinde gıda tüketip geri kalan 16-18 saatinde yemekten uzak durmanın, birçok hastalığı engellediği belirtildi. Ayrıca bu diyetin kan basıncını düşürdüğü ve ömrü uzattığı tespiti edildi.

Yemeye ayırdığınız vakti 24'e bölmek yerine 8 saatle sınırlandıran bu diyette, temelde yediklerinizi değil yediğiniz zamanı kısıtlıyor. 8 saat boyunca istediğinizi yedikten sonra 16 gıda tüketmediğiniz bu diyet,  vücudunuzun dinlenmesini, kendini onarmasını ve kalorileri yakmasını sağlıyor.

Böylelikle hızlı bir şekilde zayıflayabiliyorsunuz. Geçen yıl oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan 8 saat diyeti modelini 8-18 diyeti olarak uygulayarak 15 kilo verdiğini açıklamıştı.

Makaleye göre, orucun obezite, diyabet ve kalp rahatsızlıklarının tedavisi için bir yöntem olarak önerilebileceği vurgulanıyor.

Bunun için “günlük sınırlı tüketim” ve “haftada 2 gün oruç tutma” olarak 2 yöntem ortaya konuluyor. Ayrıca yenilenme hormonları en üst düzeye çıkıyor ve düşük kalorili diyetlerin neden olduğu hücre içi hasar ortadan kalkıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde