Bilic'in bileti Kadıköy'de kesildi

Bilic'in bileti Kadıköy'de kesildi

Fenerbahçe, ciddi kadro sorunları ve maç içinde yaşadığı Emenike krizine rağmen Beşiktaş’ı 1-0 yenmişti. Siyah beyazlı yönetim mağlubiyetin tek sorumlusu olarak Slaven Bilic’i gördü.

Bilic'in bileti Kadıköy'de kesildi
16px
24px
21.05.2015 05:32
ABONE OLgoogle
Siyah-beyazlı yönetimin kerhen lig sonuna kadar  devam etme kararı aldığı Slaven Bilic’in bileti aslında son Fenerbahçe derbisinde kesildi. İki sezonda çıktığı 5 derbide 4 yenilgi ve sadece 1 beraberlik alabilen Hırvat hocanın, bu maçlarda oyuna müdahelelerde yetersiz kalması sık sık eleştiri konusu olmuştu. Ancak Kadıköy’de oynanan ve siyah beyazlıların 90’da Sow’un golüyle 1-0 mağlup olduğu derbi Hırvat hocaya olan tüm güveni sarstı.
 
FUTBOLCULARLA TARTIŞTI, ATMOSFER DEĞİŞTİ
 
Yönetim, Emenike’nin taraftarla kavga edip sahayı terk ettiği ve İsmail Kartal’ın sakatlıklar nedeniyle üç oyuncu değişikliğini de mecburiyetten 50. dakikada tamamlaması nedeniyle oluşan avantajlı durumu Bilic’in değerlendiremediğine hükmetti. Taraftar Emenike nedeniyle takımı protesto ederken, Bilic’in Fenerbahçeli futbolcularla tartışıp atmosferi Beşiktaş aleyhine döndürmesi de yönetimin tepkisini çekmişti. O gün derbinin yitirilmesinden Bilic’i sorumlu tutan yönetim, “Ancak şampiyon yaparsa kalır” kararı alınmıştı.
 
‘BU HOCAYLA YOLA DEVAM EDİLMEZ’
 
Bu maçın ardından açıklamalarda bulunan siyah beyazlıların önde gelen bir yönetici şu ifadeleri kullanmıştı: “Rakibin en önemli isimlerinden Gökhan Gönül daha maç başlamadan, ısınırken sakatlanıyor ve oynayamıyor. Emenike taraftarla tartışıp sahayı terketmeye kalkıyor. Fenerbahçe moral olarak çökmüş durumda. Sakatlıklar yüzünden taktik oyuncu değişikliği hakkı kalmıyor rakibin. Ve sen böyle yakaladığın bir rakibe yeniliyorsun. Böyle bir teknik adamla yola nasıl devam edilir?”
 
Liverpool zaferinden çöküşe
 
SLAVEN Bilic, ilk sezonunda ligi 3. bitirirdi. Kartal, şampiyonluğun yanı sıra ikinciliği de G.Saray’a kaptırarak, doğrudan şampiyonlar ligi’ne gitme şansını da yitirdi. Çünkü F.Bahçe’nin cezası nedeniyle lig ikincisi Devler Ligi’nde gruplardan girdi.
 
3 MAÇTA GELEN BÜYÜK ÇÖKÜŞ
 
Bu sezon da statsız mücadele eden Bilic ve ekibi UEFA Avrupa Ligi’nde Liverpool eleyerek son 16’ya kadı, akabinde Brugge’e elendi. Ligdeyse 8 Mayıs’a kadar lider olan Beşiktaş, 3 maçta 7 puan yitirip zirveden koptu.
 
EN SON SAMİ YEN’E VEDADA GÜLDÜ
 
BILIC yönetiminde iki sezondur derbi kazanamayan Beşiktaş, ezeli rakiplerine karşı deplasmanda da gülmeyi unuttu. Ligde Kadıköy’de F.Bahçe’yi 11 maçtır yenemeyen Kartal, pazar günü karşılaşacağı G.Saray’ı ise son 11 maçta sadece bir kez yendi. O galibiyet de 2010-11 Ali Sami Yen’deki son derbide alındı.(Hürriyet)
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde