Bilal'in istediği Veysi Paşa Koru’su Meclis gündeminde

Bilal'in istediği Veysi Paşa Koru’su Meclis gündeminde

Veysi Paşa Koru’su Meclis’e taşınıyor. “Veysi Paşa Korusu da 30 yıl TÜRGEV’in olacak” haberi Meclis gündemine taşındı.

Bilal'in istediği Veysi Paşa Koru’su Meclis gündeminde
16px
24px
27.05.2015 04:23
ABONE OLgoogle
Veysi Paşa Koru’su Meclis’e taşınıyor. Taraf’ın, “Veysi Paşa Korusu da 30 yıl TÜRGEV’in olacak” manşetiyle duyurduğu devir Meclis gündemine taşındı.

CHP’li Öğüt Başbakan’dan iddiaların cevaplanmasını istedi Milli Eğitim Bakanlığı’nın daha önce iki kez talep etmesine karşılık devredilmeyen Üsküdar’daki Veysi Paşa Korusu 30 yıllığına TÜRGEV’e mi verileceği iddiası meclise taşındı.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, iddiaları Başbakan’a Soru önergesinde, “Türgev’in söz konusu araziyi Hazineye devredildiği 20 Ağustos 2013 tarihinden 2 hafta sonra 30 yıl kullanılmak üzere kiralanmasını talep ettiği doğru mudur; doğru ise “eğitim öğretim gibi hizmetlerde” kullanmak üzere mi talep etmiştir?” diye soran Öğüt, “Kültür Bakanlığı’nın ‘devredilemez’ ve ‘satılamaz’ dediği arazinin birinci grup korunması gereken tabiat ve kültür varlığı” olarak tescillendiği göz önünde bulundurulduğunda arazinin Türgev’e tahsisi düşünülmekte midir?” sorusuna yanıt istedi.

Taraf, haberi, “Veysi Paşa Korusu da 30 yıl Türgev’in olacak” manşetiyle duyurmuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde