Bilal'in Azeri ortağının gemisi Aliağa'da tutuklandı

Bilal'in Azeri ortağının gemisi Aliağa'da tutuklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın ortağı olduğu, Azerbaycan asıllı Mübariz Mansimov'a ait Palmali şirketinin tankeri, Aliağa'da tutuklandı.

Bilal'in Azeri ortağının gemisi Aliağa'da tutuklandı
16px
24px
09.12.2015 07:26
ABONE OLgoogle
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın tüm Liman Başkanlıklarına gönderdiği talimat ile Rusya Bayraklı gemilere Akdeniz Memorandumu ve Karadeniz Memorandumu kapsamında uygulanan PSC denetimleri ve "mütekabiliyet" esasları, Türkiye'de iş yapan ve merkezi İstanbul'da bulunan gemi işletmecilerini vurmaya başladı.

Deniz Haber Ajansı'nın haberine göre önceki gün Aliağa Limanı'na yanaşan İstanbul merkezli Palmali Denizcilik Şirketi'nin mülkiyetinde bulunan, 139 metre boyunda, 16 metre genişliğinde ve 6 bin 526 DWT taşıma kapasitesine sahip Rusya Federasyonu bayraklı M/T AZERI KARABAKH isimli kimyasal tanker, Akdeniz Memorandumu kapsamında PSC denetimine tabi tutuldu.

Yapılan denetimler sonucu, Rus bayraklı M/T AZERI KARABAKH isimli kimyasal tankerde 12 eksiklik tespit edilirken, bunların içinden 7 maddeden dolayı PSC müfettişleri tarafından, geminin seferden men edildiği belirtildi.

BİLAL ERDOĞAN'IN GEMİLERİNİ İŞLETİYOR

Azeri kökenli Türk vatandaşı Mubariz Gurbanoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı ve İstanbul merkezli Palmali Denizcilik Şirketi'nin mülkiyetinde olan Rusya Federasyonu bayraklı tankerin tutuklanması, kafalarda soru işareti oluştururken, bir özensizlik mi, yoksa istenerek yapılan bir olay mı olduğu ise anlaşılamadı.

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan'ın 5 ürün tankerini işleten Palmali Denizcilik, Al Baraka Türk Bankası'ndan sağladığı yeni inşa kredisini Erdoğan Ailesinin sahibi olduğu BMZ Group Denizcilik şirketi'ne devretmiş, inşa edilen gemileri de 10 yıllığına Palmali Denizcilik Şirketine kiraya almıştı.

Samsun Limanı'nda iki Rus gemisi alıkonuldu

Alınan bilgiye göre, toplam 7 Rus bayraklı Gemi denetime tabi tutulurken, 5'ine kontrol sonrası gidişine izin verildi. 2 gemiye ise evrak eksikliği nedeniyle çıkış izni verilmedi.



Konuyla ilgili 2 geminin tutulduğunu doğrulayan yetkililer, şunları kaydetti:

"7 adet Rusya Federasyonu bandıralı gemilerin yapılan rutin kontrolünde teknik anlamda eksiklikleri bulunan M/V Coral ve önceki gün akşam saatlerinde Samsun Limanı'na yük boşaltmak için yanaşan, 2013 yılı yapımı, 144 metre boyunda, 18 metre genişliğinde ve 7 bin 186 DWT taşıma kapasitesine sahip M/V Neva Leader-5 isimli Rusya Federasyonu bayraklı gemiler, Karadeniz Memorandumu kapsamında yapılan PSC denetimleri sonucu, tespit edilen eksikliklerden dolayı seferden men edildi."

Yetkililer, PSC müfettişleri tarafından geminin eksikliklerini gidermesi için rapor hazırladıklarını, eksikliklerin giderilmesiyle birlikte geminin seyrine izin verileceğini bildirdi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde