Bilal’e 99 milyonluk bağış ‘sır’ oldu

Bilal’e 99 milyonluk bağış ‘sır’ oldu

AKP hükümeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde yer aldığı TÜRGEV’e yapılan, 99 milyon dolarlık bağışı ‘sır’ kapsamına aldı

Bilal’e 99 milyonluk bağış ‘sır’ oldu
16px
24px
30.09.2014 08:15
ABONE OLgoogle
AKP hükümeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde yer aldığı TÜRGEV’e yapılan, 99 milyon dolarlık bağışı ‘sır’ kapsamına aldı

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde bulunduğu TÜRGEV’e yapılan 99 milyon dolarlık bağışla ilgili soruları, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “sır” olduğu gerekçesiyle yanıtsız bıraktı. 

Acar, TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Maliye Bakanı Şimşek’e TÜRGEV’e yapılan 99 milyon 999 bin 990 dolarlık bağışın Mali Suçları Araştırma Kurulu’na bildirilip bildirilmediği ve konuda bir inceleme yapılıp yapılmadığı ile devletin uğradığı vergi kayıpları konusundaki soruları yöneltmişti.

Şimşek, yanıtında TÜRGEV’in 99 milyon dolarlık bağışını, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun’un “Sırrın İfşası” başlıklı 22’nci maddesi kapsamına soktu ve “Bu maddeler uyarınca önergeye konu edilen mükelleflerin işlerine, işletmelerine hesap durumlarına müteallik olan hususlara ilişkin bilgi verilmesi yasal olarak mümkün bulunmamaktadır” dedi.

‘KAMUNUN KAYNAKLARI TÜRGEV’E VAKFEDİLİYOR’

Maliye Bakanı Şimşek’in yanıtına tepki gösteren Acar, “TÜRGEV, bir yandan kamu kaynaklarıyla büyütülürken, etrafına da kamu kurumlarınca bir kalkan örülüyor. 99 milyon dolarlık bağış sır kapsamına alınıyor, bağış konusunda da Maliye’de bilgi yokmuş. ‘TÜRGEV’e sorun’ diyorlar. Vakıf, insanların kendilerine bağış yapması için kurulur.

TÜRGEV’i kuranların ceplerinden ne verdikleri belli değil ama kamunun kaynakları bu vakfa vakfediliyor. Antalya CHP’li belediye döneminde sosyal amaçlı olarak yapılan yurt TÜRGEV’e veriliyor. Öğrenciler 200-300’TL’ye kalırken, TÜRGEV’e geçince fiyatlar 500-600 TL oluyor. Bu nasıl bir hayır işidir, yardım işidir anlamak mümkün değil. Belediyenin yurdunu al, ücretlere fahiş zamlar yap ve har yaptığına kamu kurumları kalkan olsun. AKP zihniyeti, vakıf zihniyetini de çürüttü” dedi.
Aydınlık
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde