Bilal Erdoğan'ın İtalya'ya gelmesi şart değildi!

Bilal Erdoğan'ın İtalya'ya gelmesi şart değildi!

Bilal Erdoğan ‘sadece korkaklar kaçar’ diyerek eğitimi için yurtdışında olduğunu savundu. Ancak Erdoğan’ın danışmanı Erik Jones’ın açıklamaları doktora için İtalya’da bulunmasına gerek olmadığını ortaya çıkardı.

Bilal Erdoğan'ın İtalya'ya gelmesi şart değildi!
16px
24px
08.10.2015 04:39
ABONE OLgoogle
Bilal Erdoğan ‘sadece korkaklar kaçar’ diyerek eğitimi için yurtdışında olduğunu savundu. Ancak Erdoğan’ın danışmanı Erik Jones’ın açıklamaları doktora için İtalya’da bulunmasına gerek olmadığını ortaya çıkardı. Jones, öğrencilerin yeterlilik sınavını verdikten sonra ikamet veya derse katılma zorunluluğu olmadığını söyledi. Yani Erdoğan, İstanbul’dayken bile doktorasını hazırlardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi skandallarla gündeme gelen oğlu Bilal Erdoğan, Cumhuriyet’in İtalya’ya yerleştiği yönündeki haberinin ardından “Ben sadece doktora için İtalya’dayım, fırsat buldukça ülkeme geliyorum ve geleceğim, doktora bitince ülkeme dönecek, inşallah son nefesime kadar da ülkemde yaşayacağım. Sadece korkaklar kaçar’’ açıklamasını yapmıştı. Ancak Erdoğan’ın doktora hocası profesör Erik Jones, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada öğrencilerinin İtalya’da bulunması şartı olmadığını söyledi. 

Tamamen keyfiymiş

Böylece Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya yerleşme kararının tamamen keyfi olduğu ortaya çıktı. Cumhuriyet, SAIS’in Avrupa Çalışmaları Bölümü Direktörü Erik Jones ile iletişime geçti. Daha önce Cumuhriyet muhabirlerine Bilal Erdoğan’ın hocası olduğunu doğrulayan Jones, doktora programının detaylarını bir e-posta ile iletti.

Profesör Jones e-postada SAIS’in her yıl 8 doktora öğrencisi kabul ettiğini belirttikten sonra bu kişilerin ilk yıl ABD’nin başkenti Washington’da derslere katılmasının mecburi olduğunu söyledi. 

Ders alma şartı yok

Öğrencilerin yeterlilik sınavını geçtikten sonra programı tamamlamak için 9 yılı olduğunu belirten Jones “Bu süreçte öğrencilerin ders alma şartı bulunmuyor. Bu nedenle herhangi bir kampüse devam etmeleri şartı koşulmuyor” dedi.

Jones mesajına şu sözlerle devam etti: “Benim kendi doktora öğrencilerim Avrupa ve Kuzey Amerika’nın dört bir köşesinde yaşıyor. Aslında Çin’de ya da dünyanın başka bir yerinde olmaları da fark etmez. Ben öğrencilerimle e-posta, Skype ya da seyahat programlarımız uyuştuğunda yüz yüze görüşüyorum” dedi.
İlhan Tanır/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde