Bilal Erdoğan 'gemicik'ini kime kiraladı?

Bilal Erdoğan 'gemicik'ini kime kiraladı?

Bilal Erdoğan, amcası ve eniştesi ile ortak olduğu BMZ Group Denizcilik Şirketi mülkiyetinde bulunan 7 bin 150 DWT taşıma kapasitesine sahip tankeri kime kiraladı?

Bilal Erdoğan 'gemicik'ini kime kiraladı?
16px
24px
26.07.2014 07:36
ABONE OLgoogle
Bilal Erdoğan'ın amcası ve eniştesi ile ortak olduğu BMZ Group Denizcilik Şirketi mülkiyetinde bulunan 7 bin 150 DWT taşıma kapasitesine sahip M/T MECİD ASLANOV isimli ham petrol ve ürün taşıyıcı nehir tankeri 10 yıllığına Palmali Denizcilik'e kiralandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen'in ortak olduğu BMZ Group Denizcilik Şirketi tarafından 17 milyon dolara inşa edilen 7 bin 150 DWT taşıma kapasitesine sahip M/T MECİD ASLANOV isimli ham petrol ve ürün taşıyıcı nehir tankeri, 10 yıllığına Palmali Denizcilik'e kiralandı.

Denizhaber.com.tr'nin haberine göre; Reza Zarrab (Rıza Sarraf) gibi Azeri kökenli olan Türk vatandaşı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı Palmali Denizcilik Şirketine 10 yıllığına kiralanan Türk Bayraklı M/T Mecid Aslanov isimli nehir tankeri, 1 Ekim 2014 tarihinde ilk seferine çıkacağı öğrenildi.

Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre, 10 yıllığına kiralanan nehir tankerinin Karadeniz ve Akdeniz Çanağında çalışacağı ve Azak Denizi'nden Azeri petrolünü taşıyacağı belirtildi.

MUBARİZ MANSİMOV GURBANOĞLU KİMDİR?

1968 yılında Azerbaycan'ın Masallı köyünde doğan Mübariz Mansimov, dünyanın en büyük gemi filolarından birine sahiptir. Türk vatandaşı olduktan sonra Gurbanoğlu soyadını alan Palmali Holding'in patronu HSBC Binasını TMSF'den satın alarak Edition Otelini hizmete açtı. 

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu'nun gemi işletmeciliği ve armatörlüğünün yanı sıra, Bodrum Marina'nın da içinde bulunduğu marina işletmeciliği, Armada Tersanesi, 6 adet özel jetin bulunduğu Palmali Havacılık Şirketi gibi değişik bir çok sektörde 100'e yakın şirketi bulunuyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde