Bilal Erdoğan'a ilk celsede ret!

Bilal Erdoğan'a ilk celsede ret!

“Bilal'i ifadeye hırsızlıktan çağırdılar” diyen CHP’li Ali Rıza Öztürk’e 10 bin TL’lik manevi tazminat davası açan Bilal Erdoğan’ın talebi ilk celsede reddedildi. Mahkeme, Öztürk’ün bu sözlerini hakaret saymadı

Bilal Erdoğan'a ilk celsede ret!
16px
24px
22.11.2014 05:57
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları kapsamında ifadeye çağrıldığı haberlerini Meclis kürsüsünden dile getiren CHP’li Ali Rıza Öztürk’e açılan tazminat davası reddedildi.

CHP’li Öztürk’ün “Bilal’i ifadeye niye çağırdılar? Hırsızlıktan çağırdılar, yolsuzluktan çağırdılar, örgüt kurmaktan çağırdılar tamam mı” sözleri üzerine Bilal Erdoğan’ın avukatları, 10 bin TL manevi tazminat talebiyle Erdoğan’ın “kişilik haklarının zedelendiği” iddiasıyla mahkemeye başvurmuştu.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Bilal Erdoğan’ı ifadeye çağırdığı haberleri TBMM Genel Kurulu’nda da AKP’li vekiller ile muhalefet partisi milletvekilleri arasında tartışmalara neden olmuştu. CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk’ün 22 Ocak’ta AKP’li vekillerle bu konuda tartışması sırasında sarf ettiği sözler üzerine Bilal Erdoğan’ın avukatları harekete geçerek tazminat davası açmışlardı. Ancak Anadolu 29. Asliye Hukuk Mahkemesi, ilk duruşmasında davayı reddetti.
 
CHP’li Öztürk, Bilal Erdoğan’ın kendisine açtığı dava ve kararı şöyle yorumladı: “Mahkeme, benim sözlerimi doğru değerlendirmiş ve Bilal Erdoğan’ın kişilik haklarına yönelik saldırı olmadığını tespit etmiş, davayı reddetmiştir. Gerçekten de ben Bilal Erdoğan’ı kesin bir hükümle suçlamadım. Ben sadece savcının Bilal Erdoğan’ı ifadeye hangi suçu işlediği iddiasıyla çağırdığını sordum. Yani Bilal Erdoğan’ın hangi suçla itham edildiğinin açıklığa çıkarılmasını istediğimi söyledim.”
 
Tutanaklara böyle geçmişti
 
Davaya konu olan sözler, Meclis tutanaklarında şöyle yer almıştı:
Ali Rıza Öztürk -Oğlu, oğlu. Yolsuzluk yapan oğlu.
İlknur İnceöz (AKP) -Biz bugün yolsuzluklarla mücadele ede ede ülkemizde bu kadar yatırım yaptık. Ekonomiyi bu noktaya yolsuzluklarla mücadele ede ede getirdik. İşte bu düzenlemelerin yapılmasının sebebi asla yolsuzlukların üstünü örtmek değildir. 
Ali Rıza Öztürk (Mersin) -İfadeye niye göndermedi o zaman?
İlknur İnceöz (Devamla) -...ama siz bir algı yönetimiyle milletin zekasıyla dalga geçmeye çalışıyorsunuz.
Ali Rıza Öztürk (Mersin) -Ya git Allah aşkına!
İlknur İnceöz (Devamla) -Bu, kabul edilebilir değildir.
Ali Rıza Öztürk (Mersin) -Bilal’i ifadeye niye göndermedi o zaman?
Yılmaz Tunç (AKP) -Ali Bey, ifadeye çağrılmadı.
Aytuğ Atıcı -Bilal nerede? Bilal’i kim saklıyor?
Ali Rıza Öztürk (Mersin) -Bilal’i ifadeye niye çağırdılar? Hırsızlıktan çağırdılar, yolsuzluktan çağırdılar, örgüt kurmaktan çağırdılar tamam mı?
 Dilek Gedik/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde