Bilal Erdoğan'a hakaretten gazeteci Babahan'a 2 yıl 8 ay hapis talebi

Bilal Erdoğan'a hakaretten gazeteci Babahan'a 2 yıl 8 ay hapis talebi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve yakınlarına hakaret iddiasıyla gazeteciler hakkında açılan soruşturmalara bir yenisi eklendi.

Bilal Erdoğan'a hakaretten gazeteci Babahan'a 2 yıl 8 ay hapis talebi
16px
24px
26.03.2015 06:12
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın şikâyeti üzerine Millet Gazetesi yazarı Ergun Babahan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

İddianamede, Babahan'ın 17 Aralık 2014 tarihinde yayınlanan 'Hep Beraber Haykıralım: hırsızdan Hesap Sorulacak' başlıklı yazsında yer alan 'hırsız' kelimesinin Bilal Erdoğan'ı aşağıladığı savunuldu.

Babahan hakkında 'basın yayın yoluyla onur, şeref ve saygınlığa hakaret' suçlamasıyla 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep edildi. Karara tepki gösteren Babahan, "İfade özgürlüğüne yapılan darbelere bir başka örnek. Gerçek demokrasiye inananlar böyle davalarla, hapislerle sinip susmaz. Ülkemizin bu günleri aşacağına inanıyorum." diye konuştu.

FİDAN’A HAKARET İDDİASIYLA HALİT ESENDİR’E HAPİS

Öte yandan, Medya Etik Konseyi Genel Başkanı Halit Esendir, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Esendir, geçtiğimiz yıl bir internet sitesine verdiği röportajda kendisine yöneltilen güncel olaylarla ilgili sorular üzerine tahmin ve kanaatlerini paylaşmıştı.

Röportajda yer alan bazı ifadeleri gerekçe gösteren Fidan ise suç duyurusunda bulunmuştu. Röportajda kesin hüküm ifade eden herhangi bir beyan bulunmamasına rağmen açılan dava, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, hakaret suçunun oluştuğu gerekçesiyle Esendir hakkında 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. Cezanın 5 yıl süreyle ertelenmesi karara bağlandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde