Bezos, Los Angeles'ta rekor fiyata malikane satın aldı

Bezos, Los Angeles'ta rekor fiyata malikane satın aldı

E-ticaret ve bulut bilişim şirketi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un ABD'nin Los Angeles kentinin Beverly Hills semtinde 165 milyon dolara bir malikane satın aldığı bildirildi.

Bezos, Los Angeles'ta rekor fiyata malikane satın aldı
16px
24px
13.02.2020 12:27
ABONE OLgoogle

Forbes dergisinde yer alan habere göre, Bezos'un Warner Bros film stüdyosunun kurucularından Jack Warner'ın 1937'de inşa ettirdiği malikane için ödediği 165 milyon dolar, Los Angeles'ta bugüne dek bir konut için ödenen en yüksek bedel oldu.

36 bin metre kare alana kurulu, Georgia stili mimariye sahip malikanenin içinde iki ayrı misafir konutu, bir fidanlık, üç sera, tenis kortu, yüzme havuzu, golf sahası ve kendi tamirhanesi ile benzin dolum istasyonları olan bir araba garajı bulunuyor.

WARNER BROS YÖNETİCİSİNE AİTTİ

Mülkiyet 1930'larda Warner Bros yönetici Jack Warner için tasarlanmıştı. Kendi dokuz delikli golf sahası bulunan konak daha önceden de yapımcı David Geffen'e aitti.

Bezos ve kız arkadaşı Lauren Sanchez geçtiğimiz hafta da Los Angeles'ta konut arayışında görülmüştü.

Amazon'un patronu, 31 Ocak-6 Şubat tarihlerinde, şirketteki 4,1 milyar dolar değerindeki kişisel hissesini satarak nakde çevirmişti.

REKORU MURDOCH'UN ELİNDEN ALDI

Ünlü medya patronu Rupert Murdoch, geçtiğimiz yıl oğlu Lachlan Murdoch için 150 milyon dolarlık bir konak satın almıştı.

Rupert Murdoch'un en büyük oğlu için aldığı konak neredeyse yüzde 60 indirimli alınmış buna rağmen en pahalı satış olarak tarihe geçmişti. 11 yatak odalı konak, 1930'da Sumner Spaulding tarafından Fransız Neoklasik tarzında simetrik kesim kireçtaşı dış tasarımıyla tasarlanmıştı.

İÇİNDE YOK YOK

"Parti sarayı" olarak nitelendirilen konak, 1930'larda tasarlandı. 13.000 metrekarelik konakta, iki konukevi, tenis kortu, yüzme havuzu ve dokuz delikli bir golf sahası bulunuyor. Architectural Digest'e göre ayrıca bir garaj ve gaz pompaları olan bir "motor sahası" da içeriyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde