Beypazarı çarşısı restore ediliyor

Beypazarı çarşısı restore ediliyor

Ankara'nın konaklarıyla ünlü Beypazarı ilçesinde tarihi çarşı içerisinde bulunan 600 dükkanın restore edilecek

Beypazarı çarşısı restore  ediliyor
16px
24px
12.11.2007 10:03
ABONE OLgoogle

Ankara'nın konaklarıyla ünlü Beypazarı ilçesinde tarihi çarşı içerisinde bulunan 600 dükkanın restore edilmesi için, İl Özel İdaresi tarafından 800 bin YTL ödenek verildi.

Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, Devlet Bakanı olduğu sırada ilçeyi ziyaret ettiğini belirtti. Ziyaret sırasında tarihi çarşıda bulunan dükkanları restore etmek istediklerini Bakan Atalay'a ilettiklerini ifade eden Yavaş, bu isteklerinin kabul gördüğünü bildirdi.

Beşir Atalay'ın girişimleriyle Beypazarı'ndaki tarihi çarşıda bulunan 600 dükkanın restore edilmesi için İl Özel İdaresi tarafından kendilerine 800 bin YTL ödenek verildiğini söyleyen Yavaş, bu konuda büyük katkısı olan Beşir Atalay'a teşekkür etti. Yavaş, söz konusu paranın hibe olarak kendilerine aktarıldığını belirterek, şöyle konuştu:

''Bu para tamamen hibe olarak aktarılmıştır. Çarşı içindeki 600 dükkan aslına uygun olarak restore edilerek, günümüze kazandırılacak. Başkent Ankara'nın ilçeleri yıllarca ihmal edilmiş, bundan böyle başkente yakışır ilçeler gözde mekanlar olacak. Gelen parayı en güzel şekilde değerlendirerek, tarihi dükkanlarımızı, tarihi evlerimizde yapmış olduğumuz çalışmalar gibi yeniden eski güzelliklerine kavuşturacağız.''

Belediye Başkanı Yavaş, çarşı içinde bulunan tarihi dükkanlar için kısa sürede restore çalışması başlatacaklarını, halen sokakların sağlıklı hale getirilmesi için çalışma yaptıklarını bildirdi.

Tarihi çarşıda dükkanları bulunan vatandaşlar ise restore çalışması yapılacağı haberinin kendilerini son derece memnun ettiğini belirttiler.

Beypazarı çarşısı, tarihi dükkanları ve 250-300 yıllık binaları ile halen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde