Beyoğlu'na Sultanahmet modeli

Beyoğlu'na Sultanahmet modeli

İstiklal Caddesi yeniden düzenleniyor...

Beyoğlu'na Sultanahmet modeli
16px
24px
07.10.2012 08:07
ABONE OLgoogle

İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 89'uncu yıl dönümü dolayısıyla Taksim'de düzenlenen kutlama etkinliklerine katılan Topbaş, İstiklal Caddesi'nde yeni bir zemin düzenlemesi yapılacağını söyledi. Zeminin altında tonoz adı verilen bir yapı bulunduğunu ifade eden Topbaş, bunların atık ve yağmur suları nedeniyle zarar gördüğünü ve yer yer çöküntü yarattığını belirtti.

MALZEMELER HAZIR

 İstiklal Caddesi'nde Sultanahmet'teki gibi bir zemin düzenlemesi yapılacağını aktaran Topbaş, şöyle dedi:

'Taksim'de tarihi tonoz olduğu için kuruldan tescili uzun sürdü. Zemindeki çökmeler ve alttaki o boşluk sebebiyle tramvay geçişindeki titremeler yapılan tüm kaplamaları söküyor ve bozuyor, yani harcın bağlayıcılık özelliğini kopartıyor. Dolayısıyla üzeri bir türlü malzemeleri tutmuyordu. Beton döktüğünüz zaman da devamlı kazınıyordu. Maalesef kablo ve doğalgaz geçişi gibi nedenlerle İstiklal Caddesi'nde yılda en az 40 kazı yapılıyor. Bunlardan dolayı ciddi sıkıntılar yaşandı. Kurul kararları da almak suretiyle bugün işimizi bitirdik. Artık bu sıkıntı yaşanmayacak. İstiklal Caddesi, İstanbul'a yakışır hale gelecek. Sultanahmet'i gördünüz, yaptık. Hazırlıklar yapıldı, malzemeler hazır. Yakında çalışma başlayacak.'

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde