Beykoz'daki arazinin sırrı o tapelerde!

Beykoz'daki arazinin sırrı o tapelerde!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Beykoz'da ikinci derece sit alanı olan orman arazisinin 2 yıl önce peşkeş çekildiğini açıkladı.

Beykoz'daki arazinin sırrı o tapelerde!
16px
24px
28.05.2015 05:43
ABONE OLgoogle
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Beykoz'da ikinci derece sit alanı olan orman arazisinin 2 yıl önce peşkeş çekildiğini açıkladı. Tekin, konuya ilişkin tapeleri de gazetecilere dinletti.

Partililer ve eski CHP Beykoz Belediye başkanı Şefket Arıkan ile birlikte basın açıklaması yapan Gürsel Tekin, 17-25 Aralık operasyonunda, Beykoz'daki arazi ile ilgili olarak KİPTAŞ'ın genel müdürü Hüseyin Yıldırım ile SİNPAŞ'ın sahibi Avni Çelik arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarını dinletti.

Tekin, tapelerde geçtiği iddia edilen Etiler Polis Okulu, Urla villaları ve Beykoz'daki arazileri örnek gösterdi. 4 eski bakanın yolsuzluk suçlamasıyla Yüce Divan’da yargılanmasını oylayan Meclis Soruşturma Komisyonu’ndan Yüce Divan’a sevkin gerekli olmadığı kararının yanı sıra, yolsuzluğa delil teşkil edebilecek tapelerin imhası kararı çıkmıştı.

"MİLLETİN MALINI MİLLETE İADE EDECEĞİZ"

Beykoz'da yaşayan vatandaşlara seslenen Tekin, "Özellikle Beykoz'da kentsel dönüşüm ve 2B mağduru ve mülkiyet sorunu olan yurttaşlarımıza sesleniyorum. Hangi vicdanla AKP'ye oy vereceksiniz. Yüzyıldır burada yaşıyorsunuz, yüzyıldır 50 metrekare yeriniz çözülemezken 50 bin dönüm yerlerin bir gecede torba yasalarla, telefon trafikleriyle nasıl çözüldüğünü hep beraber görüyoruz" diye konuştu.

Tekin konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Bırakın 1 hafta önce, 20 yıl önce milletin malına el koyanların mallarını bu millete iade edeceğiz. Burası milletin malı. Burası şahısların, haram işadamlarına peşkeş çekilmek için yapılmış yerler değildir. Burada hepimizin alınteri var. Bu alınterini kimseye peşkeş çekmeyeceğiz".

1/100 BİNLİK PLANLARDA İDRİS GÜLLÜCE'NİN DE İMZASI VAR

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın 2009 yılında İstanbul'un anayasası olarak kabul edilen 1/100 binlik planları yaptığını hatırlatan Tekin, Topbaş'a seslendi: "Sayın Topbaş 1/100 binlik plan yaptınız. 'Bu İstanbul'un anayasasıdır' dediniz. 'İstanbul anayasası bizim namusumuzdur' dediniz. Size 'namusunuza sahip çıkın' diyorum. Eğer namusunuza sahip çıkmayacaksanız derhal istifa edin. Aksi taktirde bütün bu olup bitenlerin suç ortağı olacaksınız".

İBB'nin raporlarına Beykoz'daki ormanlık arazinin yapılaşmaya uygun olmadığının belirtildiğini vurgulayan Tekin, "İBB'nin raporlarına baktığınızda buranı yapılaşmaya açılmasının mümkün olmayacağını net bir şekilde göreceksiniz. Bunun altında Sayın Topbaş'ın imzası var. Sadece Topbaş'ın mı, kadere bak, dönemin belediye meclisi başkanı İdris Güllüce'nin de imzası var. Biz Anadolu çocuğuyuz, Anadolu'da imza namustur, şereftir, haysiyettir. Ya imzanızı yalayacaksınız ya da imzalarınıza sahip çıkacaksınız" dedi.

BURASI İKİ YIL ÖNCE PAZARLANMIŞ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2. derece SİT ve orman içi dinlenme alanında kaldığı gerekçesiyle konut yapımına izin vermediği, ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'özel eğitim alanı' olarak imara açılan arazi ile ilgili planların önceden hazırlandığını savunan Tekin "Tapeleri gördünüz, iki yıl önce burası pazarlanmış, ona göre organizasyonlar yapılmış. Ona göre torba yasa açıklanmış. Adamlar herhalde karşılığında bir şey almışlar. Kim oraya konteynır koymaya cesaret edebilir. Biz buraya simit tezgahı koyalım, başımıza yıkarlar. Buralar daha önce pazarlanan yerlerdir. Bütün tapelerde, devletin kayırlarında bunlar mevcut" diye konuştu.  

Konuyu yargılaya taşıyacaklarını söyleyen Tekin, Kadir Topbaş'ın da itiraz etmesini beklediklerini ifade etti.

BURAYA NASIL KIYILIR

Açıklamanın ardından bariyeri aşarak ormanlık araziye giren Tekin ve partililer arazi içinde incelemelerde bulundu. Sık ağaçların bulunduğu ormanlık arazide yürüyen Tekin "Buraya nasıl kıyılır. Yazık günah, elinizi vicdanınıza koyun" diyerek alanın imara açılmasına tepki gösterdi.  Arazinin bir kısmına yerleştirilen konteynırların bulunduğu alana da giden Tekin, bekçilerle de sohbet etti.
Yurt Gazetesi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde