Beyaz eşyada daralma Temmuz’da da sürdü

Beyaz eşyada daralma Temmuz’da da sürdü

ÖTV indirimi kalkınca beyaz eşyada daralma hız kazandı

Beyaz eşyada daralma Temmuz’da da sürdü
16px
24px
16.08.2019 15:03
ABONE OLgoogle

TÜRKBESD’in verisine göre, Türkiye’de beyaz eşya satışları, Temmuz ayında bir önceki yıla kıyasla yüzde 4 düşüş kaydetti.

Aynı veriye göre, Temmuz ayı beyaz eşya ihracatı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 4’lük bir artış gösterirken ithalat, yine yıllık bazda olmak üzere yüzde 37 azaldı.

Ocak-Temmuz dönemi iç satışlar ise yüzde 11’lik bir düşüşle 4.62 milyon birime indi.

Türkiye’de beyaz eşya satışları Haziran’da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4.0 artarken, yılın ilk ayında ise yüzde 9.0 azaldı. 

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) verilerine göre Türkiye’deki beyaz eşya satışları Haziran’da yıllık bazda yüzde 4.0 artışla 531 bin 283 düzeyinden 554 bin 974’e ulaştı. Beyaz eşya satışları, yılın ilk altı ayında ise (Ocak-Haziran) geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9.0 düşüşle 3 milyon 222 bin 371 bin düzeyinden 2 milyon 944 bin 342 adede geriledi.

Temmuz ayında sektörün değerlendirme toplantısında konuşan TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer, Haziran’da satışlarda görülen artışta ÖTV muafiyetinin sona ermesi öncesi öne çekilen talebin etkili olduğunu belirterek, “ÖTV muafiyeti olmasaydı yılın ilk yarısında gördüğümüz yüzde 9 daralma çok daha şiddetli olabilirdi. Beklentimiz, son çeyrekte bu daralma yüzde 20’ye gidebilir. Yılı yüzde 15 daralma rakamı ile bitirebiliriz” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde