Beştepe'deki kritik zirve 2 saat 40 dakika sürdü

Beştepe'deki kritik zirve 2 saat 40 dakika sürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kabulü sona erdi. Görüşme 2 saat 40 dakika sürdü.

Beştepe'deki kritik zirve 2 saat 40 dakika sürdü
16px
24px
25.07.2016 14:37
ABONE OLgoogle
Beştepe çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kabulü sona erdi. Görüşme 2 saat 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilk olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Kılıçdaroğlu'nun ardından MHP lideri Devlet Bahçeli de Beştepe'ye ulaştı.

DAVET MEKTUBU KASIRGA'DAN

Davet, Cumhurbaşkanı Erdoğan adına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga tarafından yapıldı.

Kasırga; AK Parti, CHP ve MHP genel sekreterlerine birer mektup gönderdi.

Mektupta, milletin darbe girişimi karşısında gösterdiği kararlı tutumu siyasi partilerden de beklediği vurgulandı.

TEŞEKKÜR EDİP ÖNERİLERİ DİNLEYECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 genel başkanı, hem darbe girişimi karşısındaki kararlı tutumları için kendilerine teşekkür etmek hem de son gelişmeleri değerlendirip önerilerini dinlemek üzere davet ettiği belirtildi.

Cumhhurbaşkanlığı'nın davetine CHP ve MHP olumlu yanıt verdi. 

HDP YOK

Davet edilen isimler arasında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ yer almadı.

TAKSİM MANİFESTOSUNU İLETECEK

Öte yandan, Kritik görüşme öncesinde CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Edinilen bilgilere göre; CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gidecek. Ancak Sındır, görüşmeye katılmayacak.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü demokrasi mitinginde okuduğu “Taksim Manifestosu"nu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazılı olarak sunacağı belirtildi.

Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’nin çağrılmamasıyla ilgili kaygılarını da Erdoğan’a ileteceği ifade edildi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun kamu kurum ve kuruluşlarındaki görevden alınınanların yerine riyakata göre atama yapılmasını isteyeceği de kaydedildi.

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gitmesine yönelik eleştiriler için ise “Şu anda Türkiye olağanüstü bir süreçte. Olağanüstü bir durum içerisinde, dolayısıyla böyle bir koşul altında orada bulunmak ülkemizin, yaşadığımız süreç ve sonrasının daha sağlıklı yapılanması için önemli diye düşünüyoruz. Türkiye çok hassas bir dönemden geçiyor, bu koşullarda orada olmanın ülkemize yarar getireceğini düşünüyoruz." dediği öğrenildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde