Beşiktaş'tan Galatasaray'a 3'lük atış...

Beşiktaş'tan Galatasaray'a 3'lük atış...

Süper Lig'in 14.haftasında Beşiktaş evinde Galatasaray'ı Ljajic'in 18'de attığı penaltı golüyle 1-0 mağlup etti...

Beşiktaş'tan Galatasaray'a 3'lük atış...
16px
24px
02.12.2018 17:10
ABONE OLgoogle

Süper Lig’de haftanın derbisinde gülen taraf Beşiktaş oldu… UEFA Avrupa  Ligi’nde müthiş bir geri dönüşe imza atarak Sarpsborg’u 3-2 mağlup eden Kartal, Vodafone Park’ta seyircisinin desteğiyle Galatasaray’ı da yıktı.

Büyük bir heyecana sahne olan derbide 17.dakikada Beşiktaş’ın kullandığı serbest vuruşta top barajdaki Eren Derdiyok’un eline çarptı. VAR uyarısı sonrası pozisyonu inceleyen Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. 18’de topun başına geçen Ljajic penaltıyı gole çevirerek Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi.

33.dakikada Galatasaray’da kullanılan köşe vuruşunda ceza sahası içinde kafa vuruşunu yapan Ozan Kabak direğe takıldı. 43’te Medel tehlikeyi uzaklaştırmak isterken top Vida’nın eline çarptı. Pozisyon sonrası kenara gelerek VAR’ı inceleyen Cüneyt Çakır, çarpma olarak değerlendirdi ve penaltı kararı çıkmadı.

Şenol Güneş 2. yarıya değişiklikle başladı. Genç Güven çıktı, tecrübeli Atiba girdi. Beşiktaş 61’de Quaresma ile 2.golü buldu ancak ofsayt nedeniyle ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

66’da Galatasaray’da Onyekuru Necip ile girdiği ikili mücadele sonrası ceza sahası içinde yerde kaldı. Penaltı noktasını gösteren Cüneyt Çakır’a VAR’dan uyarı geldi. Bir kez daha kenara gelerek pozisyonu inceleyen Çakır, Onyekuru’nun elle oynadığını tespit ederek penaltıyı iptal etti.

Kalan dakikalarda beraberlik fırsatlarını değerlendiremeyen Galatasaray Dolmabahçe’den eli boş döndü. Tek golle kazanan Beşiktaş ise rakibi ile puanını eşitleyerek 24’e çıkardı.

Derbinin ardından Galatasaray 4.sıraya geriledi. Beşiktaş ise averajla rakibinin üzerine çıkarak haftayı 3.sırada kapattı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde