Beşiktaş’tan Çin açılımı

Beşiktaş’tan Çin açılımı

Türkiye'den Çin’e en fazla sporcu transfer eden takım olan Beşiktaş, dünya pazarına bu ülkeden açılmaya karar verdi.

Beşiktaş’tan Çin açılımı
16px
24px
20.07.2018 06:52
ABONE OLgoogle

Duyduğumuza göre, Çin’le ilişkilerini sıkılaştıran BJK (Beşiktaş Jimnastik Kulübü) yönetimi, Şanghay’da faaliyet gösteren uluslararası bir spor ajansıyla anlaşmış.

BJK Pazarlama ve Sponsorluklardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Umut Kutlu, duyumlarımızı doğruladıktan sonra şu bilgileri verdi:

“Çin’le ilk teması ülkenin Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang aracılığıyla kurduk. Kendisi Beşiktaş-Trabzon maçı öncesi Beşiktaş Müzesi'ni gezip bizden bilgi almıştı. Çin’deki bazı kurum ve spor kulüpleriyle buluşmamızı sağladı. Görüşmeler sonrasında Demba Ba, Ersan Gülüm ve Dusko Tosic’i Çin’e transfer ettik.” 

Alman Schalke 04 takımıyla yaptıkları hazırlık maçında Çin’de duyurdukları “Come to Besiktas” kampanyasının çok etkili olduğunu belirten Kutlu, “Bu ilgiyi geliştirip kalıcı hale getirmek için Şanghay’da faaliyet gösteren Batı merkezli bir spor ajansıyla anlaştık. Anlaşma Çin’in güçlü sosyal medya mecralarında tanıtımımızdan Kartal Yuvası ürünlerinin satışına kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Kartal Yuvası’nın Beşiktaş imzalı ürünlerini ilk etapta online kanallardan satacağız. Ajans Çin’de yapacağımız dostluk maçlarını da organize edecek” diyor. 

Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde