Beşiktaş'ta Başkanlık babadan oğula kalacak!

Beşiktaş'ta Başkanlık babadan oğula kalacak!

Beşiktaş'ın eski yöneticisi Levent Erdoğan'dan siyah - beyazlı yönetime sert uyarı geldi.

Beşiktaş'ta Başkanlık babadan oğula kalacak!
16px
24px
09.12.2010 17:24
ABONE OLgoogle

Beşiktaş'ın büyük borç batağının içerisinde olduğunu belirten Erdoğan, Başkan Yıldırım Demirören'in iyi niyetli olduğunu da söyledi.

Erdoğan, Yıldırım Demirören'in iyi niyetli olduğuna vurgu yaptığı Radyospor Haber Aktif programındaki açıklamasında soruları cevaplarken, ''Demirören iyi niyetli fakat borcun 322 milyon TL olduğu gerçeğini örtmüyor.'' diye konuştu.

Beşiktaş'ın büyük bir borç batağının içine sürüklendiğini söyleyen Levent Erdoğan, ''Eksik olmasın, sayın başkan kendi cebinden yüklü miktarda para harcadı. Fakat ayrıldığı zaman bu paraları geri alacak. 'Çocuklarımın hakkıdır' diye söylüyor; Saygı duyuyoruz. Lakin hesapsız harcanan paralarda tüyü bitmemiş siyah - beyazlı taraftarın da hakkı vardır. Beşiktaş büyük bir borç batağının içine sürükleniyor. Uyarılara rağmen bu katlanarak devam ediyor.'' dedi.

BİR TEK ÇİVİ ÇAKILMADI…

Harcanan o kadar paraya rağmen kulüp için tek bir çivi bile çakılmadığını söyleyen Erdoğan, ''Görünen 322 milyon, devredilen gelirlerle, gözükmeyen hesaplarla bu borç toplam 500 milyon TL'dir. Sayın başkan göreve geldiğinde 18 milyon TL borç vardı. Bu kadar harcanan paralara rağmen kaç şampiyonluk kazanıldı, kaç kupa alındı. Beşiktaş için tek bir çivi bile çakılmadı.'' diye konuştu.

Sırf sportif başarı yakalayabilmek için bu kadar paranın harcanmasına gerek olmadığını söyleyen Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti:

''Başkan iyi Beşiktaşlı fakat sportif başarı yakalayacağım diye bu kadar paraların harcanmasına gerek yok. Paralar iyi yerlere harcanmalı, bu kadar para harcandı; ortada başarı yok.''

Levent Erdoğan taraftarın hoşuna gidecek transferlerin, başarı için yetmeyeceğini söyleyerek, ''Taraftarın istediği, hoşuna gidecek transferler yapıldı fakat bunlar başarı için yeterli değil. İki futbolcu sakatlanıp oynamayınca takımın hali ortada. Hazır bir takıma bu transferler yapılır anlarım ama Beşiktaş'a bu transferler yarar getirmez. Fatih Tekke'nin hali ortada. İki topa vurdu; gönderiliyor. Yabancılar da öyle. Bir dolu para harcandı; ortada başarı falan yok. Yüklü miktarda para harcanarak alınan futbolcular, bedavaya elden çıkarılıyor.'' diye söyledi.

Fİ- YAPI İNÖNÜ ÖNEMLİ

İnönü'nün Beşiktaş için çok önemli olduğunu söyleyen Erdoğan, ''İnönü Beşiktaş için çok önemli. İzin almada bir sorun olacağını sanmıyorum. Stat inşaatı bittiğinde yılda 42 milyon euro gelir sağlanacak. 24 saat hizmet veren bir stadyuma sahip olacağız. Tüm Beşiktaşlıların ellerinden geleni yaparak, bu stadı kulübe kazandırmaları gerekmektedir. Çünkü engel olmaya çalışanlar var.'' dedi.

Levent Erdoğan eğer borç bir şekilde kontrol edilmezse, başkan dediği gibi koltuğu ancak oğluna bırakır diye söylerek, sözlerini şöyle bitirdi:

''Beşiktaş büyük bir tehlike altında. Büyük camiadır; bunun altından kalkar fakat kalkması için sarsılması gerekmez. Sayın başkan, yönetim kurulu bu borcu bir şekilde ödemelidirler. Yoksa kulübe ne yönetici bulunur, ne de başkan. Şampiyonluklardan önce Beşiktaş'ın ekonomik durumu düzeltilmelidir. Borcun buralara gelmesinde yönetim kadar, Divan Kurulu'nun, Divan Başkanı'nın, Denetleme Kurulu'nun da emeği vardır. Kimse kendini kurtaramaz, suçu başkasının üstüne atamaz. Eğer Beşiktaş Yönetimi tarafından bu borç bir şekilde ödenmezse, Demirören'in ancak oğlu aday olur. O aday olana kadar da borç, katlanarak devam eder.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde