Beşiktaş direkten döndü, lider oldu

Beşiktaş direkten döndü, lider oldu

Süper Lig 7. hafta karşılaşmasında Eskişehirspor'a konuk olan Beşiktaş, Mario Gomez'in golleriyle 2-1 galip geldi.

Beşiktaş direkten döndü, lider oldu
16px
24px
04.10.2015 15:23
ABONE OLgoogle
Süper Lig 7. hafta mücadelesinde Eskişehirspor ile karşılaşan Beşiktaş, zorlu deplasmandan Mario Gomez’in golleriyle 2-1 galip ayrılırken uzatma anlarında beraberlik golüne yaklaşan Eskişehirspor, direği geçemedi.

Geçen hafta Fenerahçe’yi yenerek liderlik koltuğunu ele geçiren siyah beyazlılar, Eskişehirspor karşısında 33. dakikada Mario Gomez’in golüyle 1-0 öne geçti.

Gomez’in golünde asisti yapan Ricardo Quaresma, devre arasında sakatlığı nedeniyle oyundan alınırken ikinci yarıda da Gomez şov vardı.

Alman futbolcu 57. dakikada attığı golle skoru 2-0’a getirdi. Maçın 87. dakikasında Gekas’ın golüyle skoru 2-1’e getiren Eskişehirspor, 90+4’te Engin’in şutunda direğe takıldı ve kalan dakikalarda da beraberlik golünü bulamayınca mücadele bu skorla sona erdi.

Beşiktaş puanını 16 yaparken Eskişehirspor 4 puanda kaldı. Eskişehirspor gelecek hafta deplasmanda Akhisar Belediyespor’a konuk olurken Beşiktaş Çaykur Rizespor’u ağırlayacak.

Stat: Eskişehir Atatürk
Hakemler: Deniz Ateş Bitnel, Alpaslan Dedeş, Esat Sancaktar
Eskişehirspor: Ruud Boffin, Kamil Ahmet Çörekçi, Sezgin Coşkun, Birol Parlak (Dk. 65 Anıl Karaer), Özgür Çek, Onur Bayramoğlu (Dk. 59 Sebastian Pinto), Engin Bekdemir, Nzuzi Toko, Nassim Ben Khalifa, Matias Defederico (Dk. 46 Kaan Kanak), Theofanis Gekas
Beşiktaş: Tolga Zengin, Ersan Gülüm, Dusko Tosic, Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ricardo Quaresma (Dk. 46 Necip Uysal), Jose Sosa (Dk. 67 Olcay Şahan), Atiba Hutchinson, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup, Mario Gomez (Dk. 78 Cenk Tosun)
Goller: Dk. 33 ve 56 Mario Gomez (Beşiktaş), Dk. 87 Theofanis Gekas (Eskişehirspor)
Sarı kartlar: Dk. 8 Nzuzi Toko, Dk. 50 Özgür Çek, Dk. 59 Nassim Ben Khalifa (Eskişehirspor), Dk. 16 Ricardo Quaresma (Beşiktaş)

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

16. dakikada Beşiktaş önemli bir fırsattan yararlanamadı. Bu dakikada Jose Sosa sağ kanattan ceza sahası içerisine topu taşıdı, yerden kestiği topa geriden atağa katılan Atiba Hutchinson vurdu, ancak araya giren savunmadan Birol Parlak topun kaleye gitmesini engelledi.

33. dakikada Mario Gomez ile Beşiktaş deplasmanda 1-0 öne geçti. Bu dakikada Gökhan Töre sol kanattan atağı başlattı. Topu ortadaki Jose Sosa’ya aktardı, Sosa da bekletmeden sağ kanattaki Ricardo Quaresma’ya topu verdi. Ricardo Quaresma’nın yerden içeriye çıkardığı topa ise Mario Gomez kayarak sol ayağı ile dokundu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0 – 1.

42. dakikada Eskişehirsporlu oyuncular Beşiktaş ceza sahası çevresinde kısa paslaşmalar yaparak kaleye yöneldi. Gekas’ın pasıyla ceza sahasına giren, Nassim Ben Khalifa müsait durumda vuruşunu yaptı. Kaleci Tolga Zengin son anda topu çıkararak Eskişehirspor’un önemli bir gollük pozisyonunda gole izin vermedi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

49. dakikada Beşiktaş’tan Andreas Beck sağ kanattan Mario Gomez’e ara pasını verdi, Eskişehirspor savunmasının ofsayt beklentisi ile duraksadığı anda Mario Gomez sağ çaprazdan ceza sahası içerisine girdi, uzak köşeye yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak kalenin solundan az farkla dışarı çıktı.

56. dakikada Mario Gomez ile Beşiktaş farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Oğuzhan Özyakup rakip yarı sahaya topu taşıdı. Topu yay bölgesindeki Mario Gomez’e aktardı, Alman golcü de topun gelişine bekletmeden vuruşunu yaparak meşin yuvarlağı yerden ve köşeden kaleci Ruud Boffin’in müdahalesine rağmen ağlara gönderdi: 0 – 2.

67. dakikada Beşiktaş’tan Olcay Şahan, Mario Gomez’den aldığı topla ceza sahası içerisine girdi, yerden yaptığı sert vuruşta kaleci Ruud Boffin uzanarak topu köşeden çıkardı ve gole izin vermedi.

84. dakikada Eskişehirspor’un kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Özgür Çek’in direk kaleye gönderdiği top kalenin üstünden az farkla dışarı çıktı.

87. dakikada Theofanis Gekas ile Eskişehirspor farkı bire indirdi. Bu dakikada Eskişehirspor rakip ceza sahası içerisinde Anıl Karaer’den topu almak isteyen Luiz Rhodolfo müdahale etti. Theofanis Gekas önünde kalan topa yerden düzgün bir vuruş yaptı ve topu filelere gönderdi: 1 – 2.
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde