Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u farklı yendi, rahat bir nefes aldı

Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u farklı yendi, rahat bir nefes aldı

Süper Lig'de 10. hafta heyecanı Beşiktaş Çaykur Rizespor maçı ile sona erdi. Ekim ayında henüz galibiyet elde edemeyen Beşiktaş 4-1'lik skorla sahadan galip ayrıldı ve derin bir nefes aldı.

Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u farklı yendi, rahat bir nefes aldı
16px
24px
29.10.2018 22:14
ABONE OLgoogle

Rizespor maçı dokuz kişiyle tamamlarken 61'de bir penaltı kaçıran Ricardo Quaresma üç asistiyle, Mustafa Pektemek ise attığı golle karşılaşmaya damga vurdu.

Süper Lig’in 10. haftasının kapanış maçında Beşiktaş, Çaykur Rizespor’u konuk etti. Ekim ayında resmi maçlarda galibiyet elde edemeyen siyah-beyazlılar, Galatasaray’ın mağlup olduğu haftada kazanarak rakibiyle puan farkını bire indirmek ve Genk maçının ardından iplerin gerildiği taraftarlara kritik bir üç puan hediye etmek istediği maçta konuğunu 4-1’lik skorla mağlup etti.

Yeni teknik direktörü Okan Buruk yönetiminde ligde çıktığı üç karşılaşmada iki beraberlik ve bir galibiyet elde eden konuk ekip ise bir sürprize imza atarak küme düşme hattından çıkmayı hedefleyen Rizespor 8 puanda kalırken Beşiktaş 18 puana yükselerek 10. haftayı zirvenin üç puan gerisinde dördüncü sırada tamamladı.

1247 gün sonra Pektemek…

Siyah beyazlı ekibin gollerini 1247 gün sonra bir lig maçında ilk 11’de forma şansı bulan Mustafa Pektemek kaydetti. 3’te Ricardo Quaresma’nın yerden sert ortasında şık bir topuk vuruşuyla perdeyi açan deneyimli golcü, 40’da da yine Quaresma’nın ortasında bu kez düzgün bir kafa vuruşuyla sahneye çıktı. 30 yaşındaki futbolcu son olarak geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde iç sahada oynanan Bayern Münih maçına 11’de başlamıştı. Mustafa Pektemek, Süper Lig´de ise Beşiktaş formasıyla son olarak 2014-2015 sezonunun 34’üncü haftasında oynanan Gençlerbirliği karşılaşmasında 11’de forma şansı bulmuştu. Mustafa Pektemek böylece 1247 gün sonra siyah-beyazlı formayla lig karşılaşmasında ilk 11’de sahaya çıktı. Mustafa Pektemek, Şenol Güneş döneminde ilk kez bir lig karşılaşmasında ilk 11’de forma şansı buldu.

Mustafa Pektemek attı, sosyal medya yıkıldıBeşiktaş'ın 30 yaşındaki forveti Mustafa Pektemek, uzun süre sonra ilk 11'de şans bulduğu Çaykur Rizespor maçında attığı iki golle gündeme oturdu.İlgili Haberi OkuBeşiktaş’ın üçüncü golü ise Caner Erkin’in şutunda Matic Fink’e çarpan topun ağlara gitmesi sonucunda geldi. Son sözü söyleyen ise 79’da Vagner Love oldu. Çaykur Rizespor ise tek sayısını 49’da Enzo Roco kendi kalesine attığı golle buldu. Rizespor’da 10’da Gökhan Töre’ye yaptığı müdahalenin ardından Orhan Ovacıklı ve 61’de VAR uyarısıyla verilen penaltı kararına itirazları nedeniyle iki sarı kart gören Marwane Saadane kırmızı kart gören isimler oldu. 61’de Beşiktaş lehine verilen penaltıyı değerlendiremeyen Quaresma, buna rağmen kaydettiği üç güzel asistle müsabakaya damga vurdu.

BEŞİKTAŞ: Karius, Gökhan Gönül, Roco, Vida, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Gökhan Töre, Quaresma, Mustafa Pektemek, Vagner Love

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan, Robin, Orhan, Mehmet, Koray, Saadane, Boldrin, Ali Çamdalı, Brabec, Süleyman Koç, Muriqi

TEKNİK DİREKTÖR: Okan Buruk

Siyah beyazlı ekipte gelecek hafta oynanacak Medipol Başakşehir maçı öncesinde sarı kart sınarında bulunan Caner Erkin ve Gary Medel, Çaykur Rizespor karşılaşmasına yedek kulübesinde başladı. Caner, 33’te sakatlanan Gökhan Töre’nin yerine oyuna girdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde