Beşiktaş, Bilic'i zaferle uğurladı

Beşiktaş, Bilic'i zaferle uğurladı

Beşiktaş, 2014-2015 sezonunun son maçında Ankara'da karşılaştığı Gençlerbirliği'ni 2-1 yendi.

Beşiktaş, Bilic'i zaferle uğurladı
16px
24px
29.05.2015 19:48
ABONE OLgoogle
Beşiktaş, 2014-2015 sezonunun son maçında Ankara'da karşılaştığı Gençlerbirliği'ni 2-1 yendi. Teknik direktör Slaven Bilic'in, siyah beyazlıların başında son kez sahaya çıktığı maçta, hakem Yunus Yıldırım da son defa düdük çaldı. Maçta Beşiktaş'ın gollerini Cenk Tosun (Dk.42) ve Oğuzhan (Dk.83) attı. Gençlerbirliği'nin tek sayısını 90. dakikada Çağrı Bülbül kaydetti. Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında aldığı galibiyetle 2014-15 sezonunu 69 puanla üçüncü sırada tamamladı. Başkent ekibi ise 40 puan topladı.

Stat: Osmanlı
Hakemler: Yunus Yıldırım, Adil Sinem, Serkan Gençerler
Beşiktaş: Günay Güvenç, Olcay Şahan, Sivok (Dk 87 Milosevic), Atınç Nukan, Opare, Necip Uysal, Tolgay Arslan, Kerim Frei (Dk. 77 Serdar Kurtuluş), Oğuzhan Özyakup, Mustafa Pektemek (Dk. 65 Uğur Boral), Cenk Tosun
Gençlerbirliği: Ferhat Kaplan, Hakan Aslantaş, Sedat Bayrak, Ahmet Çalık (Dk. 53 Ferhat Görgülü), Halil İbrahim Pehlivan, Gosso (Dk. 28 Çağrı Bülbül), Landel, Tomic (Dk. 77 Berat Tosun), İrfan Can Kahveci, Stancu, El Kabir
Goller: Dk. 42 Cenk Tosun, Dk. 84 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Dk. 89 Çağrı Bülbül (Gençlerbirliği)
Sarı kartlar: Dk. 39 Çağrı Bülbül (Gençlerbirliği), Dk. 71 Atınç Nukan (Beşiktaş)

BEŞİKTAŞ YEDEK AĞIRLIKLI KADROYLA OYNADI
Spor Toto Süper Lig'i 3. sırada bitirmesi kesinleşen Beşiktaş, sezonun son haftasında Osmanlı Stadı'nda Gençlerbirliği ile oynadığı maça yedek ağırlıklı kadroyla çıktı. Başkente günübirlik gelen Beşiktaş'ta sakat ve cezalı toplam 7 futbolcu, Gençlerbirliği maçında sahadaki yerini alamadı.  Siyah-beyazlı takımda sakatlıkları bulunan Sosa, Gökhan Töre, Hutchinson, İsmail Köybaşı, Veli Kavlak ve Tolga Zengin ile sarı kart cezalısı Demba Ba Ankara'ya getirilmedi. Ayrıca, Kolombiyalı savunma oyuncusu Franco ve kaleci Cenk Gönen de başkent kafilesine dahil edilmedi.

BILIC, SIVOK VE UĞUR BORAL BEŞİKTAŞ'A VEDA ETTİ

Teknik direktör Slaven Bilic ile futbolculardan Uğur Boral ve Tomas Sivok, Beşiktaş formasıyla son kez sahaya çıktı. Siyah beyazlı taraftarlar, üç ismi alkışlarla uğurladı.

OSMANLI STADI'NDA 8. MAÇ

Stadının yeniden yapımı nedeniyle iç saha maçlarını farklı yerlerde oynamak zorunda kalan Beşiktaş, bu sezon rakiplerini 8. kez Osmanlı Stadı'nda konuk etti. Siyah-beyazlı takım, Osmanlı Stadı'nda geride kalan 7 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve bir mağlubiyet aldı.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarının bu sezonki son maçına ilgi göstermedi. Ligi 3. sırada tamamlaması kesinleşen Beşiktaş için prestij nitelindeki karşılaşmada, yaklaşın 20 bin kişilik Osmanlı Stadı tribünlerinin çok büyük kısmı boş kaldı. Öte yandan, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) Beşiktaş'a, Torku Konyaspor maçındaki kötü tezahürat nedeniyle verdiği tribün kapatma cezası nedeniyle güney kale arkası tribününe seyirci alınmadı.

GENÇLERBİRLİĞİ YARDIMCI ANTRENÖRLE SAHAYA ÇIKTI

Gençlerbirliği'nde takımın başında sahaya altyapı antrenörü Kürşad Koca çıktı. Başkent temsilcisi, teknik direktör Mesut Bakkal ile yolların ayrılmasının ardından Beşiktaş maçına Mustafa Kaplan yönetiminde hazırlandı. Ancak Kaplan bir sezonda iki takım çalıştırdığı için Beşiktaş ile oynanan sezonun son maçında altyapı antrenörü Kürşad Koca görev yaptı.

BAŞKENT EKİBİNDE 6 EKSİK VARDI

Kırmızı-siyahlı takımda sakatlıkları bulunan Doğa Kaya, Nizamettin Çalışkan, Tosic, Uğur Çiftçi ve Özgür İleri ile Dinamo Kiev'e transfer olan sarı kart cezalısı Petrovic son maçta forma giyemedi. Öte yandan, Gençlerbirliği'nin görüştüğü İskoç teknik direktör Stuart Baxter da karşılaşmayı izledi.

YUNUS YILDIRIM SON MAÇINA ÇIKTI

Hakem Yunus Yıldırım, Beşiktaş-Gençlerbirliği karşılaşmasıyla kariyerindeki son maçını yönetti. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı, karşılaşma öncesi 45 yaşındaki Yıldırım'a plaket takdim etti. Manisa bölgesi hakemi Yıldırım, Süper Lig'de ilk kez 2003-2004 sezonunda görev almıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde