Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde yarın finali penaltılarda kaçırdı

Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde yarın finali penaltılarda kaçırdı

Beşiktaş 2-1'in rövanşında Lyon'a normal süresini 2-1 önde bitirdiği maçta penaltı atışları sonrasında yenilerek Avrupa'ya veda etti.

Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde yarın finali penaltılarda kaçırdı
16px
24px
20.04.2017 19:35
ABONE OLgoogle

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanşında normal süre ve uzatmaları Olympique Lyon karşısında 2-1 önde tamamlayan Beşiktaş, penaltı atışlarında 7-6 mağlup olarak Avrupa'ya veda etti.

Fransa'daki ilk maçı 2-1 kaybeden siyah-beyazlılar, Vodafone Arena'da aynı skorla rakibine üstünlük sağlamasına rağmen penaltı atışlarında istediği sonucu alamadı ve çeyrek finalde elendi. 

27. dakikada Beşiktaş golü buldu. Hızlı kullanılan köşe vuruşunda Oğuzhan Özyakup'un içeri çevirdiği topa Talisca yerden vurdu ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0

34. dakikada Olympique Lyon beraberliği yakaladı. Gonalons'un savunma arkasına gönderdiği pasta topla buluşan Lacazette'nin aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1

41. dakikada savunmanın hatasında meşin yuvarlakla buluşan Lacazette'nin şutunda top direğin içine çarparak kaleye paralel bir şekilde dışarı çıktı.

43. dakikada Talisca'nın ceza sahası dışından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

İkinci yarı

58. dakikada Beşiktaş tekrar öne geçti. Adriano'nun soldan yaptığı ortaya iyi yükselen Brezilyalı Talisca'nın kafa vuruşunda top filelerle buluştu: 2-1

Karşılaşmanın normal süresi Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğü ile tamamlanınca uzatma bölümüne geçildi. 

Uzatmalar 

102. dakikada Beşiktaş çok net bir fırsatı değerlendiremedi. Sağdan çizgiye inen Quaresma'nın yerden ortasına Talisca gelişine vurdu ancak top yandan dışarı çıktı.

107. dakikada Quaresma'nın kullandığı serbest vuruşta Hutchinson topu kafayla indirdi, Cenk Tosun'un vuruşunda kaleci Lopes meşin yuvarlağı kontrol etti.

112. dakikada Morel'in soldan ortasında altıpas içinde Fekir vurdu ancak Fabricio meşin yuvarlağın son anda gol olmasını engelledi.

Karşılaşmanın uzatma bölümü de 2-1 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile tamamlanınca penaltı atışlarına geçildi. 

Penaltılar

Beşiktaş'ın penaltılardaki gollerini Babel, Cenk Tosun, Hutchinson, Tolgay Arslan, Talisca, Necip Uysal atarken, Tosic ve Mitrovic kaçırdı.

Olympique Lyon'da ise Fekir, Tolisso, Ghezzal, Rybus, Valbuena, Diakhaby ve Gonalons atışları gole çevirirken, Jallet ise penaltı atışından yararlanamadı. 

Beşiktaş, penaltılarda rakibine 7-6 kaybederek UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

Maçın hakemleri ve takım kadroları 

Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)

Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Mitrovic, Tosic, Adriano, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk Tosun

Olympique Lyon: Lopes, Jallet, Nkoulou, Diakhaby, Morel, Tousart, Gonalons, Tolisso, Cornet, Lacazette, Valbuena

TARAFTARLAR STADI TAMAMEN DOLDURDU

Beşiktaşlı taraftarlar, kulüp tarihindeki en önemli maçta takımlarını yalnız bırakmadı ve tribünleri tamamen doldurdu. Taraftarlar kendileri için koltuklara konulan siyah-beyazlı bayraklarla maçı coşkulu bir şekilde bekledi. Siyah-beyazlılar, oyuncuların sahaya çıkması sırasında tezahüratı yoğunlaştırdı. Karşılaşmayı Fenerbahçe ve Galatasaray formalı taraftarların da tribünden takip ettiği görüldü. Mücadeleyi, 40 bine yakın taraftar izledi. 

42 BİN BAYRAK DAĞITILDI

Beşiktaş Kulübü maç öncesi tribünlere 42 bin bayrak dağıtarak taraftarlara takımlarını desteklemeleri için jest yaptı. Vodafone Arena’dan sorumlu yönetici Umut Güner “Böylesine müthiş bir maç ilk kez yaşanıyor. İnanılmaz silet talebi ile karşılaştık. Tribünlerde boş yer yoktu. Kartal Yuvalarından Hüseyin mican arkadaşımız ile 42 bin bayrak yaptırarak tribünlere dağıttık” dedi

ABDULLAH GÜL, DENİZ BAYKAL GELDİ

Beşiktaş’ın UEFA Kupası çeyrek final rövanş maçına eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski CHP lideri milletvekili Deniz Baykal maça geldi. Gül sevgi ve Baykal sevgi gösterileri ile karşılanırken taraftarlar referandum süper geçti yorumunu yaptılar

ÇOK POLİTİK YEMEK OLDU!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yönetimi maç öncesi Lyon Başkanı v e yönetimine davet verdi. Erdal Torunoğulları, Ahmet Ürkmezgil, Hakan Özköse, Hüseyin Mican, Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun katıldığı yemekte çok mutlu olduğunu söyleyen O.Lyon Kulübü Başkanı Jean Michel Aulas günün anısına plaket ve forma verilirken Fransız başkan “Çok politik bir yemek oldu.” diye espri yaptı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde