Beşiktaş, Akhisar'da hükmen galip

Beşiktaş, Akhisar'da hükmen galip

Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarının açılış maçında Beşiktaş, deplasmanda Akhisarspor'u 3-1 mağlup etti. Beşiktaş, Akhisarspor'un 21 kişilik maç kadrosunda 13 yabancı bulundurmasına itiraz ettiği takdirde karşılaşmayı 3-0 hükmen kazanabilecek.

Beşiktaş, Akhisar'da hükmen galip
16px
24px
19.01.2019 09:14
ABONE OLgoogle

Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarının açılış maçında Beşiktaş, deplasmanda Akhisarspor'u Dorukhan, Gökhan Gönül ve Larin'in golleriyle 3-1 mağlup etti. Ancak Ege temsilcisi 21 kişilik kadrosunda 13 yabancı oyuncu bulundurduğu için TFF'nin futbol müsabaka talimatlarına göre hükmen yenik sayılacak.

Maçın esame listesinde Akhisarspor’un 21 kişilik kadrosunda 13 yabancı futbolcu (Vrsajevic, Lopes, Sissoko, Serginho, Regattin, Josue, Manu, Bokila, Cikalleshi, Lukac, Rotman, Barbosa, Larsson) bulundurması dikkat çekti.

TFF, kulüplerin maç kadrolarını 21 kişiden oluşturmaları halinde en fazla 12 yabancı oyuncuya görev vermesini kararlaştırmıştı. 20 ve daha aşağıda oyuncunun maç kadrosuna dahil edilmesi durumunda 11 yabancı oyuncunun kadroda yer alacağını duyrulmuştu. Futbol Müsabaka Talimatı’nın 22. maddesinin D bendine göre, Akhisarspor maça fazla sayıda yabancı oyuncuyla çıktığı için Ege temsilcisinin 3-0 hükmen mağlup ilan edilmesi bekleniyor.  

‘Hırsız istemiyoruz’

Spor Toto Süper Lig’de ikinci yarının açılış maçında Akhisarspor’a konuk olan Beşiktaş’ta Burak Yılmaz, 2007-2008 sezonunun ardından ilk kez Siyah-Beyazlı formayı giydi. Devre arasında Trabzonspor’dan transfer edilen 33 yaşındaki futbolcu tam 4 bin 47 gün sonra Beşiktaş’la sahaya çıktı. Maç öncesi futbolcuların ısınma çalışmaları devam ederken, Siyah-Beyazlı taraftarlar da futbolcuları tek tek tribüne çağırarak alkışladı. Beşiktaş’taki ilk resmi maçında ilk 11’de yer bulan Burak Yılmaz ise taraftarlar tarafından tribüne çağrılmayan tek isim oldu. Bir grup taraftar Burak için “Beşiktaş’ta hırsız istemiyoruz” diye bağırırken diğer taraftarlar ise tepki gösterdi. Tecrübeli golcü maçın 64. dakikasında yerini Larin’e bırakırken bazı taraftarlar ıslıkladı.

Mirin ilk kez

Burak Yılmaz’ın yanı sıra Beşiktaş’ın yine ara dönemde Hollanda’nın PSV Eindhoven takımından kadrosuna dahil ettiği Fransız stoper Mirin’e de teknik direktör Şenol Güneş ilk 11’de görev verdi. Beşiktaş’ın Almanya’nın Fortuna Düsseldorf ekibinden transfer ettiği genç orta saha oyuncusu Muhayer Oktay ve sakatlığı bulunan Adriano maç kadrosunda yer almadı.

Dorukhan faktörü

Sezonun ilk yarısında 4-1 kaybedilen Kasımpaşa ve 2-2 berabere biten Trabzonspor karşılaşmasında attığı goller VAR tarafından iptal edilen Dorukhan Toköz bu kez attığı golün mutluluğunu yaşadı. Ljajic’in pasında ceza yayının sol çaprazında topla buluşan genç oyuncu, uzak köşeye vurduğu ters falsolu şutla kaleci Fatih’i çaresiz bıraktı ve Siyah-Beyazlıları öne geçirdi. Gökhan Gönül’ün yokluğunda teknik direktör Şenol Güneş’in sağ bekte görev verdiği Dorukhan, Akhisar deplasmanında asıl mevkisi olan orta sahaya döndü. 22 yaşındaki oyuncu sergilediği performansla büyük beğeni topladı ve galibiyette önemli rol oynadı. 

Opta istatistikleri:

- Beşiktaş’ın ligde Akhisarspor’a attığı son sekiz golün dördü ceza sahası dışından geldi.

- Beşiktaş’ın Süper Lig’de deplasmanda attığı son üç golün ikisinde Dorukhan Toköz’ün doğrudan katkısı bulunuyor (1 gol ve 1 asist).

- Ricardo Quaresma, Süper Lig’de forma giydiği son yedi maçta beş asist yaptı.

- Burak Yılmaz oyunda kaldığı sürede Beşiktaş'ın en fazla top kaybeden oyuncusuydu (28 topla buluşma - 12 top kaybı). Tecrübeli golcü bu sezon Süper Lig’de ilk kez forma giydiği bir maçta ofsayta yakalanmadı.

- Süper Lig'de forma giydiği son dört maçta 14 şut pası (iki asist) atmayı başaran Adem Ljajic, ilk sekiz Süper Lig maçında 12 şut pası atabilmişti.

STAT: Spor Toto Akhisar
HAKEMLER: Ümit Öztürk, Kemal Yılmaz, Osman Gökhan Bilir, Cüneyt Çakır (VAR)
AKHİSAR: Fatih, Vrsajevic (dk. 86 Onur), Lopes, Caner, Güray, Sissoko, Serginho, Regattin, Josue, Manu (dk. 71 Barbosa), Bokila (dk. 46 Cikalleshi)
BEŞİKTAŞ: Karius, Gökhan Gönül, Mirin, Vida, Caner, Dorukhan, Medel, Quaresma, Ljajic (dk. 79 Oğuzhan), Lens, Burak (dk. 64 Larin)
GOLLER: Dk. 23 Dorukhan, dk. 48 Gökhan Gönül, dk. 76 Larin, dk. 81 Cikalleshi
SARI KARTLAR: Manu, Lopes, Barbosa (Akhisar); Medel, Quaresma, Caner, Vida (Beşiktaş)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde