Beş gollü süper maç! Fenerbahçe, Yanal'la ilk kez güldü

Beş gollü süper maç! Fenerbahçe, Yanal'la ilk kez güldü

Merakla beklenen maçta Fenerbahçe sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. Kanarya 20 puana yükselirken Ersun Yanal döneminde ilk üç puanına uzandı. Yeni transfer Victor Moses da ilk kez forma giydi.

Beş gollü süper maç! Fenerbahçe, Yanal'la ilk kez güldü
16px
24px
28.01.2019 19:12
ABONE OLgoogle

Süper Lig'de 19. hafta iki kritik karşılaşma ile kapandı. Medipol Başakşehir, Kasımpaşa'yı konuk ederken Fenerbahçe ise Evkur Yeni Malatyaspor'u ağırladı. Hem zirveyi hem de alt sıraları yakından ilgilendiren önemli maçta Kanarya sahadan 3-2’lik beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla Evkur Yeni Malatyaspor 32 puanla 3. sırada kalırken ev sahibi Fenerbahçe 20 puanla haftayı 14. sırada kapattı. Fenerbahçe 6 maç sonra ilk kez kazanırken ligin flaş ekibi Evkur Yeni Malatyaspor ise 5 maç aradan sonra bir maçtan puansız ayrıldı.

Ersun Yanal yönetiminde ilk lig galibiyetini elde eden Fenerbahçe’de goller 2 ve 31’de Mehmet Ekici’den ve 86’da Mehmet Topal’dan geldi. Aynı zamanda 64’te bir de penaltı vuruşundan faydalanamayan Ekici, kariyerinin ilk hat-trick’ini gerçekleştiremedi. Konuk ekibin gollerini ise 28’de Arturo Mina ve 45+4’te Mitchell Donald kaydetti.

Michael Frey, Harun Tekin, Erten Ersu, Tolga Ciğerci ve Oğuz Kağan Güçtekin sakatlıkları, Martin Skrtel ise kırmızı kart cezası nedeniyle Evkur Yeni Malatyaspor maçında forma giyemedi. Konuk ekip Yeni Malatyaspor’da ise Mustafa Akbaş sakatlığı nedeniyle görev yapamadı. Yeni transfer Victor Moses ise 66’da ıslıklar arasında oyundan çıkan Yassine Benzia’nın yerine sahadaki yerini aldı. 

SLIMANI AÇIKLAMASI!

Ev sahibinde tartışılan golcü Islam Slimani, maç kadrosunda yer almadı. Cezayirli’nin takımdan ayrılacağı iddiası gündemdeydi. Ersun Yanal maç öncesi verdiği demeçte Diego Reyes ve Islam Slimani’nin transfer görüşmelerini sürdürdüğünü ifade etti.

FENERBAHÇELİ TARAFTARLARDAN FUTBOLCULARA TEPKİ

Sarı lacivertli taraftarlar karşılaşma öncesi ısınmaya çıkan Fenerbahçeli futbolculara tepki gösterdi. Sahaya ilk olarak çıkan kaptan Volkan Demirel’i alkışlayan sarı lacivertli taraftarlar, ilk 11’de yer alan futbolcuların sahaya çıkmasıyla birlikte tepki göstermeye başladı. Islıkla başlayan tepkilerde ‘O forma kutsaldır nasip olmaz herkese’, ‘Efsane Lefter’in kemikleri sızlıyor’ ve ‘Yeter artık sabrımız kalmadı’ şeklinde tempo tutuldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde