Berhan Şimşek: İstanbul AKP çiftliği olmayacak

Berhan Şimşek: İstanbul AKP çiftliği olmayacak

Berhan Şimşek, "İstanbul'u bir 'Recep Tayyip Erdoğan' çiftliği gibi yiyemeyecekler, yedirmeyeceğiz" dedi

Berhan Şimşek: İstanbul AKP çiftliği olmayacak
16px
24px
14.06.2010 13:07
ABONE OLgoogle

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimş ek, partisinde bireysel değil, kurumsal siyaset yapıldığını belirterek, "Bu bir parti görevidir, sayın Genel Başkan ile arkadaşlarımın vermiş olduğu bir görevdir, bunu en iyi şekilde başarmaya çalışacağız" dedi.

Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) toplantısında İstanbul İl Başkanlığına atanan Şimşek, parti genel merkezinden ayrılırken kararı değerlendirerek, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sözlerine "Kızım için, partim için, ülkem için, benim için hayırlı olsun" diye başlayan Şimşek, bu görevi daha önce çok değerli arkadaşlarının yürüttüğünü ve İstanbul'a önemli katkılar yaptıklarını söyledi.

Şimşek, bu görevin daha önce kendisine önerilmediğini ifade ederek, "Biz kurumsal siyaset yapıyoruz, bireysel siyaset yapmıyoruz, bu bir parti görevidir, sayın Genel Başkan ile arkadaşlarımın vermiş olduğu bir görevdir, bunu en iyi şekilde başarmaya çalışacağız" dedi.

CHP'nin, 22-23 Mayısta gerçekleştirilen kurultayın ardından iktidar yürüyüşü başlattığını ve bunun en önemli ayaklarından birinin İstanbul olduğunu kaydeden Şimşek, "Herkes İstanbullu, herkesin İstanbul ile bağı var. Bu anlamda elimizden geleni hayatla buluşturacağız. Hiçbir ayrılık, dargınlık, kırgınlık olmayacak" dedi.
Şimşek bir gazetecinin "Bir il başkanı vardı, Gürsel Tekin, tekrar İstanbul ile dönmek istediği halde atanmadı, bu değişimi neye bağlıyorsunuz?' sorusunu da yanıtlayan Şimşek, şunları söyledi:

"Arkaya dönüp bakmak, sayın Tekin için, benim için veya partimizin yetkili organları için, buna gerek yok. Bu kararın içerisinde değerli kardeşim, sevgili başkanım Gürsel Tekin'i veya bir başka arkadaşı yok saymak gibi şansımızın, lüksümüzün olmadığını bilmemiz gerekiyor, MYK üyeliği veya il başkanlığı... Bizim amacımız kendimize aradığımız bir masa, bir mazbata değ il, CHP'yi iktidara taşımaktır. Bu ülkenin sorunlarını çözüme ulaştırmak ve iktidar olmaktır. Yani kişilere bir rol, bir masa aramak anlayışı değildir."

Tekin'in il başkanlığı görevini başarı ile yürüttüğünü ifade eden Şimşek, onun tecrübesinden, bilgisinden istifade edeceklerini, "Kral öldü, yaşasın yeni kral" anlayışı içerisinde olmayacaklarını söyledi.
CHP'nin her kademesinde "takım oyunu" anlayışının hakim olduğunu belirten Şimşek, İstanbul İl Başkanlığını bu yaklaşım içinde yürüteceğini anlattı.

Berhan Şimşek, kısa sürede İstanbul İl Yönetim Kurulunun oluşturulacağını ifade ederek, İstanbul'un problemlerine çözüm üreten bir ekip halinde çalışacaklarını belirtti.

"Devrimlerle değerleri, Cumhuriyet temelinde demokrasi anlayışı içerisinde buluşturarak çalışacaklarını" söyleyen Şimşek, "İstanbul'un dün de sahipleri vardı, arkadaşlarımdı, yarından itibaren de yine aynı anlayışla sahipleri olacaktır. İstanbul'u bir 'AKP çiftliği', bir 'Kadir Topbaş çiftliği' gibi bir 'Recep Tayyip Erdoğan' çiftliği gibi yiyemeyecekler, yedirmeyeceğiz" dedi.

Bu süreçte Gürsel Tekin ile görüşüp görüşmediğ inin sorulması üzerine de Şimşek, "Gürsel benim arkadaşım, siyasi akrabam. Bir dargınlık, bir kırgı nlık hiçbir şey olmayacak. Eğer birilerini buralarda görmek gerekiyorsa o ben olacağım, herkes benim omuzlarımın üstünde taşınacak. Daha önceki darılan, gücenen, incinen arkadaşlar, haklı ve haksız sebeplerle, hepimiz toparlanacağız, Türkiye'nin CHP'ye, kadrolarına ve anlayışına ihtiyacı var" yanıtını verdi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde