Bereket Enerji 4.6 milyar dolarlık borcu nasıl ödeyecek?

Bereket Enerji 4.6 milyar dolarlık borcu nasıl ödeyecek?

Bereket Enerji 9 banka ile 4.6 milyar dolarlık borcunun yeniden yapılandırması için el sıkıştı.

Bereket Enerji 4.6 milyar dolarlık borcu nasıl ödeyecek?
16px
24px
04.07.2019 08:54
ABONE OLgoogle

Şirket bankalarla yaptığı pazarlık sonucu yenilenebilir enerjideki 1.156 megavatlık kurulu gücünü önümüzdeki yıl halka arz edecek. Şirketin bu süreçte hedefinde dev yatırım fonlarının yeşil enerjiye ayırdığı kaynaklar var.

SON günlerde yüksek borçluluk oranları ve ödenemeyen krediler ile gündeme gelen enerji sektöründe yeni gelişmeler yaşanıyor.

Çok sayıda şirket bankalarla borçlarını yeniden yapılandırma pazarlığına devam ederken sektörün önde gelen oyuncularından biri olan Bereket Enerji 9 banka ile 4.6 milyar dolarlık borç yapılandırması konusunda anlaştı.  

Bu, enerji sektöründeki en büyük yeniden yapılandırma tutarı olurken Bereket Enerji’nin bankalarla pazarlığından yenilenebilir enerjideki tüm portföyünü halka arz etme kararı çıktı.

HALKA ARZ EDECEK

Buna göre Bereket Enerji yenilenebilir enerji alanındaki 1.156 megavatlık kurulu gücü sahip santrallarını önümüzdeki yıl halka arz edecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde