Berat Albayrak yargıya takıldı

Berat Albayrak yargıya takıldı

Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın kurduğu Nun Eğitim ve Kültür Vakfı’nın sahibi olduğu ‘Nun Okulları’nın Beykoz’da 2. derece sit ve orman içi dinlenme alanındaki okulu, yargıya takıldı.

Berat Albayrak yargıya takıldı
16px
24px
25.10.2017 04:47
ABONE OLgoogle

82 bin metrekarelik alan, İstanbul Kuzey Kesimi Karadeniz Kuşağı Doğal Sit Alanı’nda kalıyor. Söz konusu alanın kuzeyinde özel orman alanı ve güneyinde özel orman alanları ile tarım alanları bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın kurduğu Nun Eğitim ve Kültür Vakfı’nın sahibi olduğu ‘Nun Okulları’nın Beykoz’da 2. derece sit ve orman içi dinlenme alanındaki okulu, yargıya takıldı.

Mahkeme, projenin yapılmasını sağlayan imar planlarını “telafisi güç zararlar doğuracağını” belirterek yürütmesini durdurdu. Beykoz 2. derece sit ve orman içi dinlenme alanında kalan arazi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle imara açılmıştı.

Sit alanı görülmedi

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, bakanlığın imar planlarına söz konusu alanın “doğal sit alanı sınırları içinde olduğu ve korunması” gerektiğine dikkat çekerek dava açtı. İstanbul 7. İdare Mahkemesi’nde görülen davaya ilk önce bilirkişi raporu girdi.

Geçen 29 Mayıs’ta düzenlenen bilirkişi raporunda arazinin 2 derece doğal sit alanında kaldığı vurgulanarak yeni imar planlarının doğal sit alanı bütünlüğü ele alınmadan yapıldığı anlatıldı. Mahkeme heyeti de bilirkişi raporuna atıfta bulunarak planların uygulanması durumunda “telafisi güç sonuçlar” doğuracağını belirtti ve 13 Temmuz’da imar planlarının yürütmesinin durdurulmasına oybirliğiyle karar verdi. Mahkeme ayrıca bakanlığın yürütmeyi durdurma kararına itirazını da reddetti.

Okulun inşaatını, 3. havalimanının da inşaatını yürüten Kalyon Gayrimenkul yatırım iştiraki yaptı. Vakıf, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, kardeşi Serhat Albayrak ve Zirve Holding’in sahibi Ömer Faruk Kalyoncu tarafından 2014 yılında kurulmuştu.

Hazal Ocak/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde