Berat Albayrak'a ''Beni al, onu alma'' mailini atan yazar kim?

Berat Albayrak'a ''Beni al, onu alma'' mailini atan yazar kim?

Wikileaks, Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın maillerini yayınladı.

Berat Albayrak'a ''Beni al, onu alma'' mailini atan yazar kim?
16px
24px
06.12.2016 11:42
ABONE OLgoogle

Maillerin içinden Levent Gültekin de çıktı. Albayrak'a gönderdiği mailde Gültekin, Cine 5’i almaları için Albayrak’ı ikna etmeye çalışıyor.

Wikileaks, Enerji Bakanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'a ait e-postaları yayımladı. Yüzlerce mailin yer aldığı yazışmalarda, son dönemlerde "muhalif" basında görünen Levent Gültekin'in de maili yer aldı.

CİNE 5’İ PAZARLIYOR

İşadamı Erol Aksoy’a ait olan Cine 5 kanalına TMSF el koydu. Kanalın başına ise Levent Gültekin geçirildi. Gültekin, 2010 yılında Serhat Albayrak’a attığı mailde TMSF tarafından satışa çıkarılan Cine 5 kanalını satın almalarını, eğer kendileri almazsa ‘bizden’ diye tabir ettikleri birilerinin alması gerektiğini yazıyor.

ARACILIK TEKLİFİ

Geçmişte iktidara yakın blokta yer alan yeni ‘muhalif’ Gültekin, 2010 yılında Cine 5’i pazarlarken, izlenme oranlarını, reklam gelirlerini, yayın haklarını sıralıyor. Gültekin’in ısrarla bahsettiği şey ise ‘Cine 5’in kumandalarda edindiği yer.’ O dönem haber kanalı kurma planı olan Serhat Albayrak’a Cine 5’in ihalesi ile bilgiler de veren Gültekin, eğer kendileri alıcı olacak olursa o dönemki TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül ile görüşebileceğini, yeniden ihale şartnamesi hazırlanabileceğini söylüyor.

YENİDEN CASTRO TARTIŞMASI

Gültekin’in maili ortaya çıktıktan sonra, kendisine gelen tepkilere Twitter’dan attığı “Bir açığı bir defosu çıksa da parçalasak diye bekleyen ne kadar çok ahlaksız, utanmaz, hastalıklı insan var bu ülkede” tweetle yanıt verdi. Gültekin, BirGün yazarı Fatih Yaşlı’yla da tekrar Fidel Castro tartışmasına girdi.

İşte o tartışma:

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde