Benzinli araca düşük vergi

Benzinli araca düşük vergi

Otomobilde vergi reformu için düğmeye basıldı.

Benzinli araca düşük vergi
16px
24px
12.01.2012 06:52
ABONE OLgoogle

Otomobilde vergi reformu için düğmeye basıldı. Otomotiv sektörünün uzun süredir talep ettiği "çevre dostu araçlara düşük vergi" talebini Maliye Bakanlığı gündeme aldı.

Sektörün taleplerinin kabul edilmesi durumunda çevreyi daha az kirleten, benzinli ve yeni nesil güneş pilli araçların vergisi düşecek. Dizel araç vergileri ise aynı seviyede kalacak. Maliye Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) karbon emisyonuna göre düzenlenmesi için sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Otomotiv sektörü oyuncularının Maliye Bakanlığı'ndan vergilendirme sisteminin değişimine yönelik taleplerde bulunduğu öğrenildi. Sektörün oyuncularının detaylı rapor hazırlamaya başladığı öğrenilirken, raporun tamamlamasının ardından çalışmaya son şekli verilecek.

BENZİNLİ OTO VERGİSİ DÜŞECEK

Sektörün talebinin kabul edilmesi halinde çevreye daha az zarar veren taşıtlardan düşük miktarda MTV ve ÖTV alınacak. Örneğin bu durumda çevreye daha az emisyon veren benzinli taşıtların fiyatı düşerken, dizel araçlarda herhangi bir değişiklik olmayacak. Yetkililer, bu çalışmanın Avrupa'da yaygın olarak uygulandığını ifade ediyorlar.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde